- Inici
- Activitats
- 32ª edición de la Volta a Peu
32ª edición de la Volta a Peu
, València
La 32a Volta a Peu cita a 20.000 corredors a participar en la carrera popular degana de València
Fundació Bancaixa i Bankia presenten una nova cita amb la popular Volta a Peu, que enguany celebra la seua trenta-dosena edició. La degana de les carreres populars a València es desenvoluparà diumenge que ve 18 de maig a partir de les 10:00 hores pels principals carrers de la ciutat amb un aforament màxim de 20.000 corredors. Amb el patrocini principal de Fundació Bancaixa i Bankia, la carrera és organitzada per la Societat Esportiva Correcaminos i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, El Corte Inglés, Coca-cola, Mapfre Assegurances i Levante-EMV.
La inscripció en la prova ha de realitzar-se amb antelació per raons de seguretat. Les persones interessades a córrer la 32a Volta a Peu podran inscriure’s en les plantes d’esport d’El Corte Inglés a València (centres de Pintor Sorolla, Avinguda de França, Nou Centre i Ademuz) fins al dissabte 17 de maig o fins a esgotar els dorsals. Les persones amb discapacitat física que desitgen participar en la Volta a Peu podran fer-ho en una categoria especial i hauran de realitzar la inscripció en la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana.
El recorregut i distància de la carrera es mantenen respecte a les anteriors edicions. L’eixida i meta estaran situades en el passeig de l’Albereda i la distància a recórrer serà de 8 quilòmetres. Els organitzadors recomanen a tots els participants que realitzen el recorregut complet i eviten entrar en la carrera en els últims metres del traçat, a fi de donar un bon exemple d’esportivitat en una festa atlètica en què participen des dels mes majors fins als més menuts. En este sentit, no és obligatori realitzar tota la prova corrent, per la qual cosa aquells que ho desitgen, poden completar-la caminant.
El principal objectiu de la Volta a Peu no és la competició en si, sinó la celebració d’una festa atlètica. Per este motiu, tots els corredors inscrits que finalitzen la prova rebran com a obsequi la tradicional camiseta commemorativa de l’edició. No obstant, els deu primers classificats de les categories masculina i femenina rebran, a més, un trofeu.
Els rècords de la prova els ostenta actualment Antonio Pérez Perales, amb els 23’40” realitzats en 1995, i Fátima Ayachi, vencedora de la Volta a Peu 2013 amb un temps de 27’35”. En l’edició de l’any passat, el palmarés el completa el vencedor en la categoria masculina, Jaouad Oumellal, amb un temps de 24’17” i Juan Pascual Plaça, vencedor en la classificació d’atletes en cadira de rodes.
Inscripció solidària a benefici de Creu Roja
Amb l’objectiu de contribuir a través de l’esport popular i la solidaritat dels seus participants a l’ajuda a les persones en situació d’exclusió social, la Volta a Peu manté enguany el seu caràcter solidari, una iniciativa que es va posar en marxa en l’edició anterior i que va permetre sufragar els gastos del menjador social de Casa Caridad de València durant dos setmanes. Enguany, els participants abonaran també una inscripció solidària d’1 euro per corredor. La recaptació obtinguda es destinarà a Creu Roja Comunitat Valenciana per a abonar el seu programa de suport escolar a xiquets en risc d’exclusió social. En concret, permetrà finançar les seues accions de Berenars infantils, que té com a objectiu garantir una alimentació infantil completa i equilibrada, afavorint l’accés a cereals, fruita i lactis per a xiquets sense recursos; i de Kits escolars, una iniciativa destinada a dotar de les necessitats bàsiques de material escolar a aquells alumnes que es troben en situació de vulnerabilitat.
L’èxit que esta competició ha obtingut al llarg de les seues successives edicions l’ha consolidat com una de les carreres populars de referència de la Comunitat Valenciana. Enguany es complix la 32 edició de la carrera tal com la coneixem actualment, corresponent a la 60 edició de l’època antiga, ja que la primera Volta a Peu de València va tindre lloc en 1924. Després d’eixa primera carrera, l’esdeveniment es va continuar celebrant de manera intermitent, fins que en 1984 es va reprendre per part de la Societat Esportiva Correcaminos i Fundació Bancaixa per a la celebració d’una cita fixa anual, que està considerada la gran festa de l’atletisme valencià.