Activitat

El Centre Cultural Bancaixa acull un cicle de conferències sobre la Col·lecció Lladró

Centre
Centre Cultural Bancaixa
Plaza de Tetuán, 23, València

Fundació Bancaixa oferix el cicle de conferències Col·lecció Lladró. Sis segles de pintura, que tindrà lloc en el Centre Cultural Bancaixa els pròxims 23 i 24 de febrer. L’activitat, vinculada a l’exposició Col·lecció Lladró que es pot visitar fins al 3 d’abril, analitzarà les peculiaritats d’esta col·lecció privada i el seu model de gestió.

La primera sessió tindrà lloc el dimarts 23 de febrer, a les 19:00 hores, amb el títol El procés de restauració de les obres mestres de la Col·lecció Lladró. Durant la jornada, els llicenciats en Belles Arts i especialistes en conservació i restauració Alicia Hernández i Óscar Benavent, desgranaran els processos d’intervenció duts a terme per a restituir l’aspecte original de les obres.

Alicia Hernández i Óscar Benavent són llicenciats en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, amb les especialitats de conservació i restauració d’obres d’art, pintura i dibuix. Han prestat els seus servicis a institucions com la Conselleria de Cultura, el Museu de Belles Arts de València, el Centre Tècnic de Restauració de la Generalitat Valenciana, la Fundació BBVA, la Fundació la Llum de les Imatges i també en col·leccions d’institucions públiques i privades com la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, la Col·lecció d’Editorial Premsa Ibèrica i la Col·lecció Museu Lladró.

En una segona sessió, el dimecres 24 de febrer a les 19:00 hores, els historiadors de l’art Felipe Garín i Javier Pérez Rojas parlaran sobre el model de gestió de les col·leccions privades i, en concret, del model de la Col·lecció Lladró. Felipe Garín se centrarà en les obres del segle XV al XVIII, mentres Javier Pérez Rojas comentarà les peces dels segles XIX i XX.

Felipe Garín és museògraf i catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat Politècnica de València. Al llarg de la seua trajectòria professional ha sigut director del Museu Pio V de Belles Arts de València i del Museu Nacional de Ceràmica González Martí. Ha treballat també en el patronat del Museu del Prado, on va ser director entre 1991 i 1993. Des de 2011 és director-gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Javier Pérez Rojas és catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat de València i director de la Càtedra Pinazo. És autor de diversos treballs sobre arquitectura, pintura i il·lustració gràfica dels segles XIX i XX. Entre els seus nombrosos llibres i catàlegs cal assenyalar els següents: El retrat elegant, Simbolisme i preciosisme, Pintura valenciana (1868-1940), Ignacio Pinazo en la col·lecció de l’IVAM, La ciutat plaent. De la revetla al cabaret, Un país de palmitos, Ignacio Pinazo, 1849-1916 o Els inicis de la pintura moderna.

El cicle de conferències es desenvoluparà en el Centre Cultural Bancaixa (Plaça de Tetuan, 23) els dies 23 i 24 de febrer a les 19:00 hores. L’entrada a les jornades és gratuïta i limitada a l’aforament de la sala.

 

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.