Activitat

Fundació Bancaixa ofereix el seu tradicional concert Retaule de Nadal 2018

Data
21 Desembre 2018
Centre
Iglesia de El Patriarca
, València

L’Església del Patriarca de València acull el pròxim divendres 21 de desembre, a les 22.30 hores, el tradicional concert Retaule de Nadal Fundació Bancaixa, el programa del qual serà interpretat per l’Orfeó Valencià com és habitual des de l’engegada d’aquesta iniciativa de la Fundació Bancaixa fa més de 40 anys.

L’Orfeó Valencià, sota la direcció de Josep Lluís Valldecabres, interpretarà un programa amb 16 peces que van del segle XVII a l’actualitat d’autors com Mikhaïl Ippolítov Ivànov, Charles Gounod, Johann S. Bach, Felix Mendelssohn, Max Reger, Robert Sund o Javier Bust. A més, enguany, amb motiu del centenari del naixement de la compositora Matilde Salvador, s’inclouen en el repertori alguna de les seues obres, així com del seu marit i també compositor Vicente Asencio, i de poetes i músics vinculats a la compositora, com Manuel Palau, Vicente Pérez Jorge, Bernat Artola, Miquel Peris, Salvador Espriu o Rafael Caria. El programa es tancarà amb el tradicional Stille Nacht de Gruber. El concert, d’entrada gratuïta limitada a l’aforament, comptarà amb acompanyament instrumental de Jesús Debónal piano i amb la participació de la soprano Teresa Bellido i el tenor Oscar Navarré.

L’Orfeó Valencià va nàixer a València en 1972 de la mà de Jesús Ribera Faig i va anar l’any 1986 quan Josep Lluís Valldecabres va assumir la direcció musical. Aquest orfeó és reconegut a nivell nacional i internacional per la seua col·laboració amb prestigioses orquestres com l’Orquestra de l’Acadèmia de Santa Cecília de Roma o The Academy of Saint Martin in theFields, entre moltes altres. Ha actuat en escenaris de tota la geografia valenciana i espanyola, així com a EUA, Rússia, Canadà, Cuba, Polònia, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, França, Holanda, Bèlgica, Àustria, Hongria i Portugal. El seu repertori aborda la música i els compositors més representatius des del Renaixement fins a l’actualitat, amb especial presència dels autors valencians. La iniciativa del Retaule de Nadal va nàixer, igual que l’Orfeó, en 1972 a València.

Entrada lliure. Aforament limitat.
 
Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.