Activitat

Fundació Bancaixa oferix a Sagunt un taller infantil d’escriptura creativa i il·lustració sobre El Quixot

Centre
Sala d'Exposicions Glorieta
Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani, Sagunt

Fundació Bancaixa organitza en la seua seu de Sagunt un taller infantil d’escriptura creativa i d’il·lustració impartit pel novel·lista i dramaturg Vicente Marco i per l’il·lustrador i dissenyador Kolo. L’activitat, dirigida a xiquets de 7 a11 anys, és gratuïta i està vinculada a l’exposició Va tornar Sancho a casa del senyor Quixot, que mostra tres llibres il·lustrats del text de Miguel de Cervantes i que es pot visitar en la Sala d’Exposicions Glorieta fins al pròxim 28 de juliol.

El taller Conte il·lustrat té com a objectiu estimular la imaginació i la capacitat creativa dels més xicotets per mitjà de l’ús de tècniques d’escriptura i dibuix. Gràcies a l’ús combinat d’imatges, paraules, sentits i imaginació, al final del taller cada participant haurà creat el seu propi conte il·lustrat d’El Quixot.

L’activitat es realitzarà en quatre tallers individuals en les dates següents: 23 i 30 de juny i 12 i 14 de juliol, d’11 a 13h. Durant el taller es treballaran dos àrees principals de contingut orientades a la creació a partir del text cervantí: narrativa (com crear un xicotet conte amb els personatges d’El Quixot; el problema o conflicte i la solució; inici, nuc i desenllaç; i la revisió) i plàstica (pintant les paraules; la tècnica del collage; i la mescla per a crear).

Vicente Marco (València, 1966), escriptor i professor de tallers d’escriptura creativa, es va iniciar en l’art de les lletres als set anys. Al llarg de la seua carrera ha obtingut nombrosos premis literaris, com el Julio Cortázar, Unamuno, Alberto Lista, el Fra Luis de Lleó o el Lope de Vega de teatre. És autor de les novel·les Murmuris, Els trens de Pund (Premi Tiflos de Novel·la 2011), El Collage d’OrssonBeans, Ja no som xiquetes, Opera Magna (Premi Jaén de Novel·la 2013) i La meua altra mare (Premi València Alfons el Magnànim de Novel·la Contemporània 2015).

Raúl Colomer, Kolo, és dissenyador gràfic, pintor i il·lustrador. Al llarg de la seua carrera ha exposat a València i Andalusia i ha treballat per a diverses empreses de la Comunitat Valenciana. Actualment centra el seu treball en il·lustració per a contes infantils junt amb l’escriptor valencià Vicente Marco, en cartelleria per a teatre tant a València com a Madrid i en el disseny corporatiu per a empreses.

Per a informació sobre este taller es pot contactar en el telèfon 960 645859. La reserva de places es realitza en el correu electrònic capella.pallares@fundacionbancaja.es indicant nom del xiquet/xiqueta, edat, nom del pare/mare/tutor, sessió a què assistix i número de telèfon mòbil de contacte.  

 

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.