Activitat

FundaNatura

Data
Del 06/11/2023 al 11/12/2023
Centre
Sala d’exposicions “Casa Garcerán”
Colón, 23,Segorbe (Castellón)

La Comissió Delegada de la Fundació Bancaixa a Segorb ha llançat FundaNatura, un programa d’activitats destinat a posar en valor el patrimoni natural de les comarques de l’Alt Palància i Alt Millars.

En esta primera edició, l’activitat ofereix un taller de fotografia a càrrec de Julián Barón, que es duu a terme amb persones amb diversitat funcional usuàries del CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració de Segorb). En sis sessions, els participants d’aquesta activitat descobreixen la antotipia, una tècnica fotogràfica sense càmera que utilitza elements naturals com a fulles i fruits per a crear una emulsió fotosensible amb la qual elaborar imatges singulars.

El taller se centra en un dels elements identitaris de l’entorn natural de Segorb, l’olivera. Durant les sessions s’exploren els olivars de Segorb i el seu entorn per a aprendre a compondre, exposar i revelar imatges que capturen l’essència d’este arbre. Després d’una introducció a la tècnica, es recopilen elements naturals i es prepara el paper fotosensible. Amb estoss elements es realitzen composicions que s’exposen a la llum solar per a capturar imatges úniques, que després són revelades i conservades. Com a resultat d’aquestes sessions es realitzarà un calendari per a l’any 2024 amb les imatges obtingudes.

Per al procés d’exploració de l’olivar i els seus fruits, l’activitat compta amb la col·laboració de Vivers Mes de Valero, empresa de Segorb premiada recentment en la fira Iberflora de València per un de les seues oliveres, guardonat com a millor planta presentada de la trobada.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.