Activitat

FundArt Pasqua a Sogorb

Data
Del 16/04/2022 al 25/04/2022
Centre
Sala d’exposicions “Casa Garcerán”
Colón, 23,Segorbe (Castellón)

i activitats a l'aire lliure

Fundació Bancaixa ha organitzat a Sogorb FundArt Pasqua, un cicle activitats enfocades al públic infantil i general per als dies de Pasqua. Durant 9 dies es realitzaran 8 tallers diferents i una representació de titelles.

Arrancarem el dia 16 amb un taller de pintura que està vinculat a l’exposició Art Contemporani Valencià que es pot visitar a casa Garcerán fins al 24 d’abril. De la mà de l’Acadèmia pigments de Sogorb es pretén donar a conéixer als participants les possibilitats tècniques i plàstiques de la pintura. A més, es farà una introducció al món dels materials pictòrics utilitzats en el segle passat per a comprendre la seua importància en l’art contemporani. Fabricaran les seues pròpies pintures per a realitzar els quadres del taller amb tècniques diferents; i finalment, es realitzarà una posada en comú dels treballs realitzats i de tot l’aprés en l’experiència. Per a xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys es farà a les 11 h i per al públic general a les 17 h, els dies 16 i 17 d’abril.

El dilluns 18, a càrrec d’Elisa Matallín, tindrem Kamishibai. Comptem un quadre. Aquesta activitat, per a xiquets i xiquetes a partir de 10 anys, consisteix a contar una història entorn d’una obra pictòrica, bé a través de la seua simbologia, de la tècnica artística, d’alguna anècdota en particular, del context històric….. Contes de la mitologia grega i romana, El Lazarillo de Tormes, La Celestina i altres clàssics continguts en imatges de la història de l’art. Serà a les 12 h en el Cerro de la Estrella.

Des del dia 19 fins al 22 s’oferiran tallers tecnològics a casa Garcerán per a públic entre 6 i 12 anys d’edat. El primer d’ells sobre programació de videojocs a través del programari Escratx 3.0 i les 3 sessions següents seran de Llec, una amb Wedo 2.0 i dues amb Mindstorms EV3. A través del treball en equip construiran un robot, aprendran a programar-lo perquè, utilitzant un sensor de llum, participe en un torneig de lluita robòtica.

El diumenge 24 hi haurà un taller de jardineria que es farà a l’aire lliure, en el Passeig de Sopeña. Plantaran caléndulas en tests de botelles de plàstic decorades. Els xiquets i xiquetes d’entre 8 a 12 anys aprendran a reutilitzar envasos de plàstic per a fabricar els seus propis tests en les quals plantar cadascun la seua planta (com es planta, es cultiva…des d’una llavor). D’aqueixa manera, es realitza un taller concorde a l’O.D.S número 12 que és la producció i consum responsable. Es faran dues sessions d’aquest taller, una a les 11 h i una altra a les 17 h.

FundArt Pasqua finalitzarà amb una representació de titelles del conte Els tres ossos que serà a les 11 del matí en el Turó de l’Estrela i va dirigida a públic a partir d’1 any d’edat.

Els tallers seran de grups de 10 persones màxim. Les inscripcions s’han de fer mitja hora abans del taller fins a completar l’aforament.

Documents

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.