Activitat

La Mostra Internacional de Mim acull en la seua 28ª edició la millor avantguarda escènica gestual, circense i dancística

Data
Del 13/09/2017 al 17/09/2017
Centre
Sueca
, Sueca
La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM), patrocinada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la Fundació Bancaixa, presenta la seua 28ª edició, programada del 13 al 17 de setembre sota el lema «La musicalitat en l’escena».
 
El festival presenta enguany una programació amb 19 propostes en les quals la música, els instruments, sons o cançons brillaran amb veu pròpia en cadascun dels espectacles programats tant de teatre de sala com de carrer i en els quals el gest, la gestualitat, el mim, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic i el més important canal comunicatiu amb el públic.
 
En el seu vessant formatiu i pedagògic, el MIM oferirà una classe magistral impartida pel xilè Maurici Celedón, una de les figures més destacades del teatre físic i gestual d’Amèrica Llatina. Sota el títol Un día yo hice mimo, el també director del Teatro del Silencio ens il·lustrarà sobre una concepció teatral basada en el gest i l’emoció, la dansa, la música i el circ.
 
En aquesta nova edició, el MIM segueix apostant per exhibir el millor de les companyies valencianes, que arribaran a Sueca amb propostes molt diferents. Des del Circ Social de La Finestra Nou Circ, la dansa-teatre De traca ballada per A Tempo Dansa, les titelles de Tant de bo de la Cia. Quitter fins a la peça d’artesania teatral Tempus amb la qual Visitants explora la privadesa en l’espai públic, l’espectacle A la balconada de Truna, l’escenari de la qual serà una balconada o la peça còmica circense The Audition de Xa Teatre.
 
Dins d’aquest context valencià, el festival acollirà l’estrena absoluta de En els núvols, en el qual La Negra ha reunit a Carlos Amador, Diego Guill i Xavo Giménez per a parlar, sense paraules i al públic familiar, sobre els diferents, els solitaris o els rebutjats. I per a injectar el verí del teatre als xicotets espectadors, el MIM els proposa de la mà de Scura Produccions iniciar-los en el món del circ i les arts escèniques en l’espai Ludi Planet.
 
Viatge a la infància i a la revolució russa
 
L’avantguarda escènica gestual, circense i dancística i les seues infinites possibilitats protagonitzen la 28ª edició de MIM amb muntatges de sala en els quals la paraula callarà per a escoltar al cos i emocionar amb el gest. Amb un esperit de creació sense límits, els belgues Okidok transgredirán tots els codis del clown i circ en Slip experience per a transportar-nos a un univers divertit i poètic. Els francesos La Faux Populaire arribaran a Sueca amb Cirque Poussière, carrusel de circ, teatre d’objectes i dansa per a recuperar la infància, i els seus homòlegs Blick Theatre presentaran amb les seues marionetes en Hullu als éssers més estrambòtics d’una comunitat.
 
Per la seua banda, des de Catalunya arriben dues companyies amb dues aventures escèniques. En Allegro, Cor de Teatre traça un viatge vertiginós amb 14 cantants que exploren i esborren les fronteres entre la gran música clàssica i l’humor visual més sofisticat; i Guillem Albà & Clara Peya conviden en Pluja a viure un divertit i poètic viatge per a cercar un refugi contra la vulnerabilitat.
 
Gran presència també d’espectacles gratuïts de carrer per a tots els públics. Intrèpid i sorprenent és el muntatge itinerant Doctor Dapertutto, que la companyia francesa-xilena Teatro del Silencio estrenarà en el MIM per a commemorar el centenari de la revolució russa. Des de Catalunya arribaran a Sueca els ritmes frenètics i les coreografies impossibles que Brincadeira bolca en VerticalFAR amb la qual la Cia. Estampades vestirà el campanar de Sant Pere; o Carilló, amb el qual La Tal robarà el temps als espectadors amb la música i els engranatges d’un rellotge gegant. I els mallorquins de La Mecànica ens donaran a conèixer a Els Ravinovich amb música, teatre i clown.
 
El MIM segueix enguany acaronant als xicotets espectadors als quals ofereix, a part d’alguns dels muntatges esmentats, dues joies escèniques més: Vuelos dels madrilenys Aracaladanza, Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut; i Aupapá, espectacle per a bebès de 0 a 3 anys de la companyia asturiana Zig Zag Dansa.
 
La programació del MIM s’amplia amb activitats paral·leles com el taller de teatre per a actors que impartirà Teatro del Silencio i els alumnes del qual formaran part de l’espectacle que la companyia estrenarà en el MIM, i un taller de teatre infantil de circ i xanques. El públic podrà també gaudir de la instal·lació Arrimat a la música i l’exposició Mulïer, creación escénica de la Cia. Maduixa, recentment guardonada amb el Premi Max al Millor espectacle de Carrer.
 
Al costat de la programació, les jornades del MIM s’amplifiquen amb els Off-MIM, programació alternativa i “no oficial”, organitzada i patrocinada pels pubs, cafeteries i altres col·lectius o entitats de Sueca amb el suport promocional i tècnic del festival. 
 
 
Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.