Activitat

Exposició Senyals d’identitat. Ximo Amigó

Data
Del 30/03/2023 al 30/06/2023
Centre
Sala d’Exposicions Glorieta
Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani,Sagunt (Valencia)
Horari

De dimarts a dissabte de 17 a 21 h.

VISITES COMENTADES

Divendres pel matí a les 10 h, 11 h i 12 h.

Dimarts de vesprada a les 17 h i a les 18 h.

Público general

  • Duració: 50 minuts.
  • Assistència mínima de 6 persones per sessió per a la realització de l'activitat.
  • Preu: gratuït.
  • Informació i reserves: visitascomentadas@fundacionbancaja.es.

Grups

  • Duració: 50 minuts.
  • Aforament: mínim 6 persones, màxim 25 persones.
  • Preu: gratuït.
  • Col·lectius: IES, Batxiller, Universitat Popular, Escoles d'Adults i diferents col·lectius.
  • Informació i reserves: visitascomentadas@fundacionbancaja.es.

L’exposició Senyals d’identitat. Ximo Amigó, organitzada per la Fundació Bancaixa en col·laboració amb Saggas, inclou una selecció de 40 obres datades entre 2020 i 2023 que reuneixen les últimes creacions del pintor valencià Ximo Amigó, reconegut artista amb una singular aportació a l’art contemporani de la Comunitat Valenciana.

La mostra, comissariada pel també artista Francisco Sebastián Nicolau, es podrà visitar fins al pròxim 30 de juny. El conjunt d’obres se centra en l’art plàstic sobre senyals de trànsit i planteja un recorregut per les seues formes simples, rotundes, bàsiques i perfectes, com el quadrat, el cercle i el triangle, per a intervindre sobre elles. L’artista presa com a base senyals de trànsit que en la seua forma original tenen un missatge inequívoc (preferència, cedisca el pas, prohibit, límit de velocitat, dreta, Esquerra…) i les despulla del seu ús original mitjançant la intervenció artística per a convertir-les en suport d’altres missatges aliens a la seua intencionalitat primigènia.

L’exposició convida així a establir un paral·lelisme entre la ruta que recorre un vehicle, que es creua amb aquesta mena de senyals, i la ruta vital que l’artista o l’espectador transita i en la qual impregna les seues vivències en cadascuna dels senyals amb les quals es troba: homenatges, absències, records, desig o dolor.

En paraules del comissari de la mostra, ‘’la mostra convoca en les seues peces lectures alienes al missatge sobre el qual es pinten. Senyalística de carretera desvestida de la seua funció. Codis desvirtuats que amplien el seu contingut. Suports comunicatius amb normes de joc diferents a aquelles per a les quals estan dissenyades. La màxima del missatge unívoc desapareix i la polisèmia ocupa el seu lloc. Són senyals que apareixen i desapareixen a la velocitat que ens porta el vehicle en el qual ens traslladem i sobre les quals la memòria s’instal·la. Sobre elles colpeja el temps, el sol, la pluja i la neu, pedres llançades per ràbia, per punteria, per diversió infantil, trets de perdigó… i, per la mirada”.

Dins del seu programa de mediació cultural i artística, la Comissió Delegada de la Fundació Bancaixa a Sagunt oferirà visites comentades de la mà d’un expert especialista en art i mediació cultural i desenvoluparà tallers didàctics per a escolars.

Ximo Amigó (Bonrepòs i Mirambell, València, 1965), llicenciat per la facultat de Belles arts de Sant Carles en 1989, ha realitzat al llarg de la seua carrera una quarantena d’exposicions individuals, tant en galeries d’art com en institucions i fundacions. Ha participat en innombrables exposicions col·lectives i de grup per tot el país, estant representat en elles com un dels artistes més significatius de la seua generació. La seua obra forma part d’importants col·leccions privades, fundacionals o institucionals, tant en la Comunitat Valenciana com fora d’ella.

L’exposició es pot visitar fins al 30 de juny a la sala d’Exposicions Glorieta de dimarts a dissabte de 17 a 21 hores.

Fotos

Per favor, accepte les cookies d' estadístiques, màrqueting per a veure este element.
Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.