Activitat

Taller infantil d’escriptura creativa i il·lustració sobre el paisatge a Sagunt

Centre
Sala d'Exposicions Glorieta
Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani, Sagunt

Fundació Bancaixa organitza en la seua seu de Sagunt un taller infantil d’escriptura creativa i d’il·lustració impartit pel novel·lista i dramaturg Vicente Marco i per l’il·lustrador i dissenyador Kolo. L’activitat, dirigida a xiquets de 7 a 11 anys, és gratuïta i està vinculada a l’exposició El paisatge en el segle XX. Obres de la Col·lecció Fundació Bancaixa, una selecció de 54 obres pertanyents als fons de la Col·lecció Fundació Bancaixa que aborden el gènere artístic del paisatge valencià en el segle XX amb treballs d’artistes reconeguts com Joaquín Sorolla, Michavila, Genaro Lahuerta o Rosa Torres, entre molts altres.

El taller té com a objectiu estimular la imaginació i la capacitat creativa dels més xicotets per mitjà de l’ús de tècniques d’escriptura i dibuix. Gràcies a l’ús combinat d’imatges, paraules, sentits i imaginació, al final del taller cada participant haurà creat el seu propi paisatge. L’activitat es realitzarà en quatre tallers individuals en les dates següents: 20 i 27 d’octubre i 10 i 24 de novembre, de 9:30 a 11:30h. Durant el taller es treballaran dos àrees principals de contingut: narrativa (com crear un xicotet conte; el problema o conflicte i la solució; inici, nuc i desenllaç; i la revisió) i plàstica (pintant les paraules; la tècnica del collage; i la mescla per a crear).

Vicente Marco (València, 1966), escriptor i professor de tallers d’escriptura creativa, es va iniciar en l’art de les lletres als set anys. Al llarg de la seua carrera ha obtingut nombrosos premis literaris, com el Julio Cortázar, Unamuno, Alberto Lista, el Fra Luis de Lleó o el Lope de Vega de teatre. És autor de les novel·les Murmuris, Els trens de Pund (Premi Tiflos de Novel·la 2011), El Collage d’OrssonBeans, Ja no som xiquetes, Opera Magna (Premi Jaén de Novel·la 2013) i La meua altra mare (Premi València Alfons el Magnànim de Novel·la Contemporània 2015).

Raúl Colomer, Kolo, és dissenyador gràfic, pintor i il·lustrador. Al llarg de la seua carrera ha exposat a València i Andalusia i ha treballat per a diverses empreses de la Comunitat Valenciana. Actualment centra el seu treball en il·lustració per a contes infantils junt amb l’escriptor valencià Vicente Marco, en cartelleria per a teatre tant a València com a Madrid i en el disseny corporatiu per a empreses.

Per a informació sobre este taller es pot contactar en el telèfon 960 645859. La reserva de places es realitza en el correu electrònic capella.pallares@fundacionbancaja.es indicant nom del xiquet/xiqueta, edat, nom del pare/mare/tutor, sessió a què assistix i número de telèfon mòbil de contacte.  

 

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.