Exposició

Espais d’art

Data
Del 20/09/2018 al 24/11/2018
Centre
Sala d'Exposicions Glorieta
Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani, Sagunt

Fundació Bancaixa presenta a Sagunt l’exposició Espais d’art, comisariada per l’escriptor Martí Domínguez i el fotògraf Jesús Císcar, que explora l’univers creatiu d’artistes vinculats a la Comunitat Valenciana i nascuts al llarg de les dècades dels anys 60, 70 i 80. Aquesta aproximació a l’esfera física de la creació artística es realitza a través d’un recorregut pels estudis i per l’obra d’Alex Francés, Ana Donat, Angela Bassano, Anna Moner & Sebastià Carratalà, Anna Sanchis, Antonio Barroso, Cale Carratalá, Chema López, Inma Femenía, Inmaculada Martínez Martí, Jarr, Javier Palacios, Joël Mestre, Jorge Carla, José Saborit, Juan Cuéllar, Juan Olivares, Lucia Peiró, Manu Blázquez, Manuel Sáez, Mariona Brines, Mavi Escamilla, Mery Sales, Mira Bernabeu, Moiséis Mahiques, Nanda Botella, Nelo Vinuesa, Nico Munuera, Nuria Rodríguez, Oliver Johnson, Paco de la Torre, Patricia Gómez & Mª Jesús González, Pol Coronat, Rebeca Plana, Rubén Riera i Sergio Barrera. La mostra, que compta amb la col·laboració de Bankia, es podrà visitar en la sala d’exposicions Glorieta de Sagunt fins al 24 de novembre.

Espais d’art, que es va inaugurar l’abril passat en la seu de la Fundació Bancaixa a València, ofereix un muntatge expositiu en el qual interactuen fotografies en gran format realitzades per Jesús Císcar als artistes en els seus tallers, textos de Martí Domínguez, obres dels artistes i l’esbós que cadascun d’ells ha realitzat del seu estudi ex profeso per a aquesta exposició i que es mostren com a obra inèdita. Els textos de Martí Domínguez –extractes de les entrevistes que en els últims quatre anys ha realitzat als artistes i que s’han publicat en els suplements culturals Postdata (Levante-EMV) i Quadern (El País)- i les fotografies de Jesús Císcar, ofereixen al visitant claus sobre la relació dels artistes amb el seu propi espai de creació, mentre que els esbossos dels seus estudis ofereixen la visió artística que tenen dels seus propis tallers.

Amb motiu de la mostra, s’ha editat el catàleg Espais d’art en castellà i en valencià amb la reproducció de les fotografies de Jesús Císcar, les entrevistes íntegres mantingudes per Martí Domínguez amb els artistes, i els esbossos dels estudis. Com a activitat complementària a l’exposició, es van a desenvolupar tallers didàctics per a escolars de col·legis de Sagunt i de la comarca. Els tallers seran impartits per l’il·lustrador Kolo i l’escriptor Vicente Marco.

Espais d’art dóna continuïtat a l’exposició Estudis d’art, presentada per la Fundació Bancaixa a València en 2013 i que va itinerar a Sagunt en 2015. Amb el comisariat també de Domínguez i Císcar, el protagonisme en aquesta mostra va ser de l’espai creatiu d’artistes nascuts entre les dècades dels anys 30 i 50.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.