Exposició

Land. Sebastián Nicolau. Sagunt

Data
Del 01/10/2020 al 30/11/2020
Centre
Sala d’Exposicions Glorieta
Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani ,Sagunt (Valencia)
Horari

De dimarts a dissabtes de 17 a 21h Normes de visita a l'exposició.

Entrades

Accés gratuït

L’exposició ‘Land. Sebastián Nicolau’ reuneix la seua obra més recent en diàleg amb peces de la seua producció anterior. La mostra revela l’evolució de l’actitud creadora de l’artista valencià al llarg de més de tres dècades i la seua capacitat per a reinterpretar les imatges, partint del real cap a l’abstracció.

L’exposició, comissariada per Alfonso de la Torre, i que es va poder veure en la seu de València a l’octubre de 2019, està integrada per obres de mitjà i gran format datades entre 1984 i 2019. La selecció d’obres permet descobrir a un creador complex que desplega el seu univers creatiu a través de diverses disciplines artístiques com la pintura, el dibuix, l’escultura, la fotografia o la instal·lació digital. En aqueix trànsit des del representat cap a l’abstracte, Sebastián Nicolau fixa la seua mirada sobre temàtiques com el paisatge, l’horitzó, l’arquitectura, les estructures industrials o les referències orientals.

L’exposició reflecteix la singularitat que l’ús i convivència de materials diversos aporten a les creacions de Sebastián Nicolau, utilitzant des del llenç i l’oli a l’alumini, metall, paper, fusta, escaiola, esmalt o ceràmica. La mostra recull en la seua majoria obra dels últims anys incloent peces prèvies de referència que es relacionen amb el seu treball actual.

S’inclouen, a més, tres creacions audiovisuals, una d’elles realitzada en 3D. En Ensembles s’utilitza un efecte foto a foto amb esborrats de capes i muntatge invers que recrea en certa manera aquells llibrets d’animació amb imatges consecutives, recordant en part els esbossos al llapis amb els signes de l’esborrat. En una altra de les creacions, Ensembles RGB, peces iguals foradades en els mateixos espais són cosides de diferents maneres creant geometries diferents sobre una base comuna. Finalment, Neons part d’una sèrie fotogràfica sobre la qual l’artista treballa creant efectes lluminosos.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.