Exposició

Meluca Redón: “Peix (en l’aigua)”

Data
Del 05/12/2013 al 06/01/2014
Centre
Sala d'exposicions "Casa Garcerán"
Colón, 23, Segorbe
 

Fundació Bancaixa presenta a Segorbe l’exposició Peix (en l’aigua), una nova proposta cultural que podrà visitar-se en la Casa Garcerán fins al pròxim 6 de gener. La mostra arreplega una selecció de 27 pintures i dibuixos de l’artista Meluca Redón, que tenen com a tema central l’aigua. 

Peix (en l’aigua) unix en un mateix espai art i literatura, amb fragments de textos de qualsevol tipus (poètics, en prosa, clàssics i contemporanis) que acompanyen a cada una de les obres. Els textos, de noms tan coneguts com Joan Roís de Corella, Antoine de Saint-Exupéry, Livio Andronico, Blas de Otero, Michael Ende, Josep Lluís Doménech, Max Aub, Herman Hesse o els germans Grimm, entre altres, proposen a l’espectador un recorregut per diferents històries que succeïxen davall la mirada de l’aigua, amb atmosferes de misteri i repletes de sentiments. Estes històries s’il·lustren amb les obres de l’artista, creant així un diàleg entre les dos disciplines.

Llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Sant Carles de València, Meluca Redón exercix com a pintora principalment, encara que també ha ocupat gran part de la seua dedicació al gravat en les seues distintes variants i a l’obra gràfica en general. A pesar que en els seus començaments juga un claríssim i quasi exclusiu paper el dibuix en les seues obres, el seu treball va experimentant una gradual transició cap a una abstracció pictòrica en què la matèria també cobra significat; tot això sense renunciar a la línia expressiva del dibuix, que és una de les senyes d’identitat del seu llenguatge. A vegades dramàtica, a vegades fantàstica i quasi sempre onírica, la seua obra sol estar dotada d’una gran càrrega poètica, amb la que l’artista s’il·lusiona a despertar sentiments i vivències diferents en cada espectador.

Amb motiu de l’exposició s’ha editat un fullet de distribució gratuïta que arreplega informació sobre la mostra. L’exposició Peix (en l’aigua) és d’entrada gratuïta i pot visitar-se en la Casa Garcerán de Segorbe en els següents horaris: divendres i dissabte, de 17 a 20 hores; diumenges i festius, de 12:00 a 13:30 hores i de 17 a 20 hores.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.