Exposició

Picasso. El Taller de la Californie (1955-1960). Colección Bancaja

Data
Del 13/09/2010 al 07/11/2010
Centre
Sala d'Exposicions Glorieta
Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani, Sagunt
Bancaixa presenta a Sagunt Picasso. El taller de La Californie (1955-1960). Col·lecció Bancaixa, una proposta cultural que reunix l’obra gràfica realitzada pel pintor en la seua vila de La Californie amb el propi entorn domèstic i professional de l’artista en la mansió de Cannes com a font d’inspiració. L’exposició, que romandrà oberta al públic des del 13 de setembre al 7 de novembre del 2010 en la Sala d’Exposicions Glorieta de Sagunt, recrea l’atmosfera del taller en què va treballar Picasso des de juny de 1955 fins a 1960, una època considerada com una de les més felices de la seua vida i en la que va conviure amb Jacqueline Roque.
El punt de partida de l’exposició, comisariada per Juan Carret, són els dibuixos realitzats per l’artista en la seua vila de la ciutat de Cannes, reproduïts en la suite Li Carnet de La Californie, adquirida per Bancaixa al desembre del 2007. La mostra es completa amb estampes i llibres il·lustrats, també pertanyents a la Col·lecció Bancaixa i que van ser realitzats en el taller de gravat i litografia de La Californie, junt amb escrits de l’artista que daten dels seus cinc anys d’estada en la vila francesa.
Els diversos documents gràfics exposats permeten descobrir l’ambient i els objectes de què Picasso es va rodejar: quaderns de notes, dibuixos, màscares africanes, pintures, estampes, ceràmiques i escultures, però també regals rebuts dels amics.
L’exposició pot visitar-se en la Sala d’Exposicions Glorieta de dilluns a diumenge de 17 a 21 hores.
Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.