Exposició

Va tornar Sancho a casa del senyor Quixot

Data
Del 09/06/2016 al 28/07/2016
Centre
Sala d'Exposicions Glorieta
Plaça Cronista Chabret, 6. Soterrani, Sagunt

Fundació Bancaixa presenta a Sagunt l’exposició Va tornar Sancho a casa del senyor Quixot, una nova proposta cultural organitzada conjuntament amb Saggas, Navarro Impressors i la Universitat Politècnica de València, a través de la seua Facultat de Belles Arts i el departament de dibuix. La mostra es podrà visitar en la Sala d’Exposicions Glorieta fins al pròxim 28 de juliol.

Esta exposició, comissariada per Antonio Alcaraz, director del Departament de Dibuix de la Universitat Politècnica de València, reunix per primera vegada les edicions Tres Quixots il·lustrats, tres llibres que repassen la història d’El Quixot a través d’una Selecció de textos de l’obra literària i més de 70 creacions d’obra gràfica que il·lustren eixos passatges. L’edició, que recupera la composició manual i els tipus mòbils d’impremta, s’ha dut a terme pel tipògraf Antonio Navarro i la Facultat de Belles Arts de València. La selecció dels textos d’estos llibres il·lustrats és obra d’Amadeo Ribelles, mentres el disseny i la maquetació són de Marta Pina. Respecte a les obres gràfiques, corresponen als artistes: Amparo B. Wieden, José Manuel Guillén, Antonio Alcaraz, Sento Llobell, Marga Pla, Fernando Evangeli, Victòria Esgueva, Ana Tomás, Blanca Rosa Pastor, Francisca Viró, Marta Pina, Alejandro Rodríguez, María Ferriol, Victòria Cano, Cristina Rabasco, Manuel Silvestre, Antonio Tomás, Yolanda Ferrer, Susana García Rams, Miguel Ángel Guillem, José Manuel Guillén, Eduard Ibáñez, Mª Ángeles López Izquierdo, Alberto March, Dolores Pascual, Mª Luisa Pérez, Miguel Ángel Rius, Ana Tomás, Elena Uriel, Tola Clérigues, David Heras, Miguel Vidal, Enrique Ferré, Sheila Cremades, Andrea Familiar, Agnieszka Marcelak, Inma Ferrer, Gema Alcocer, Esmeralda Tobón, Esteban Ferrer, Tamara Boiso, Yolanda Santamaría, Beatriz Herrero, Carmen Gómez, Sandra Gómez Sánchez, Yolanda Franco, Francisco Corella, Rocío Montañés, Toni Simarro, Roberto Martínez, Vicente Redón, Mai Hidalgo, Mar Coello, Daniel Expósito, Miriam Muñoz, Laura Palau y Raquel Sanz.

Amb motiu de l’exposició s’ha editat un catàleg que arreplega les il·lustracions i textos explicatius del comissari, Antonio Alcaraz, així com d’Amadeo Ribelles i d’Antonio Navarro, impressor.

La mostra es pot visitar en la sala d’Exposicions Glorieta de Sagunt amb entrada gratuïta i en horari de dimarts a dissabte, de 17 a 21 h.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.