The Huge plitlevel lobby lead down

The Huge plitlevel lobby lead down, 2005

Fitxa tècnica

Títol
The Huge plitlevel lobby lead down
Any
2005
Autor
Opie / Julian
Dimensions
180 × 30 cm
Material
Tinta sobre niló en base de fusta
Serie
Segle XX: art contemporani internacional

“Tinta sobre niló en suport de fusta. 180 × 30cm Una altra marina, sueca esta, sintètica, i al mateix temps impregnada de gran melancolia, d’encara major melancolia que l’altra, més abstracta, que hem glossat en una fitxa anterior.

Posats a posar-nos septentrionals, a este quadro d’un pintor d’agrada de la música, que ha representat músics, i que en 2006 va dissenyar tres cartells per al festival de jazz de Montreux, li podria anar molt bé la de Jacques Brel, per exemple, Le plat pays.

El títol del quadre extremadament llarg, i narratiu. En ell crida l’atenció eixa sofisticada referència retro a un bar i restaurant d’estil escandinau dels Sesenta. Fragment que, com els d’altres peces coetànies, pertany a un diari de viatge escandinau de l’artista per carretera, més algun tram de ferri. Viatge documentat per una altra peça d’eixe any pertanyent a la Col·lecció Fundació Bancaixa, una animació contínua per ordinador en pan”. En l’animació se succeïxen diverses imatges que documenten el periple d’Estocolm a la ciutat noruega de Stavanger, entre elles la que ens ocupa. L’única referència humana de l’escena, les xafades sobre l’arena representades en primer pla: als tintinófilos ens porten a la memòria alguna vinyeta d’Hergé d’inspiració semblant, per exemple en eixe gran clàssic que és Tintín en el país de l’or negre.

Altres obres de la colecció

Dos Contes
Dos contes
Picasso / Pablo (Ruiz), Segle XX: art contemporani internacional
Cut Ground red
Cut Ground red
Scully / Sean, Segle XX: art contemporani internacional
Drei Formen, 1/3, 1/8, 1/16
Drei Formen, 1/3, 1/8, 1/16
Federle / Helmut, Segle XX: art contemporani internacional
Escalera Blanca
Escalera blanca
Ballester / José Manuel, Segle XX: art contemporani internacional
Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.