Activitat

Concerts a la Casa Pallarés de Sagunt: Guitarres del Mediterràni amb Irene de la Rosa

Data
15 Novembre 2018
Centre
Casa de Cultura Capellà Pallarés
Caballeros, 12, Sagunt

La ballaora Irene de la Rosa ofereix en Fundació Bancaixa Sagunt una actuació de flamenc acompanyada pels guitarristes Toni Cotolí i Javier Zamora.

El pròxim dijous 15 de novembre, la ballaora Irene de la Rosa, acompanyada pels guitarristes Toni Cotolí i Javier Zamora, oferirà a Sagunt una actuació de flamenc en el marc del cicle Concerts a la Casa Capellà Pallarés. El programa es compondrà de temes d’autors com Óscar Herrero (Abantos: I. Horitzonte, II Compañero), Francisco Tárrega (Capricho Árabe), Agustín Barris (La Catedral: Preludio, Andante religioso, Allegro solemne), J. Zamora (Embrujo, DuendeChocolate blanco, Aires serranos), Esteban de Sanlúcar (Forners flamencs, Mantilla de fira), al costat de composicions com Astúries, d’Isaac Albéniz i nvierno Porteño y Verano Porteño, de AstorPiazzolla.

Irene de la Rosa comença els seus estudis de dansa als cinc anys. En 2012 es gradua en l’especialitat de dansa espanyola en el Conservatori Professional de Dansa de València. Després del seu pas pel conservatori se centra en el ball flamenc prenent classes amb grans mestres com Antonio Canales o Farruquito. Ha sigut becada en diverses ocasions per l’Associació de Dansa Deboulè i ha col·laborat amb el Ballet de la Generalitat Valenciana en la representació de l’obra Carmen.
 

Toni Cotolí ha estudiat en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València, en l’Escola Luthier de Barcelona, en la Robert Schumann Hochschule en Düsseldorf i en la Universitat de Càceres. Ha rebut, entre uns altres, el Premi Fi de Grau Mitjà i el Premi d’Honor Fi de Carrera, així com el Premi Euterpe de la Comunitat Valenciana en 2002. Actualment treballa en Guitarres Francisco Esteve i Guitarres Juan Hernández, i és professor de guitarra en el Col·legi Alemany de València. A més, és impulsor del Curso Ricardo Gallén de guitarra y fisioterapia. Des de 2003 ha editat sis àlbums, l’últim d’ells (Rock Road)enguany. Col·labora habitualment amb diferents artistes com a J. Zamora, G. Aleza, D. Forés, M. Segarra, V. Merodio, I. de la Rosa, P. Roca, R. Gallén i els compositors F. Zacarés Fort i L. Nuño.

Javier Zamora, deixeble de l’escola de Juan “El Chufa-hijo”, és un dels guitarristes flamencs més importants de la Comunitat Valenciana. Amb 16 anys va donar el seu primer recital de guitarra flamenca. Ha estudiat en el Real Conservatori de Música de Madrid i s’ha format amb professionals com Andrés Batista, Paco Peña, Gerardo Núñez, Oscar Herrero, Juan Gómez “Chicuelo” i Rafael Riqueni. En 2001 crea el grup Javier Zamora Quarteto, i en 2005 el duo Guitarras del Mediterráneo
juntament amb Toni Cotolí. En 2006 compon la música del espectáculo Memorias de la piel. En 2007 compon i grava la part flamenca de la banda sonora del documental 40 años y un día i participa amb la seua música en la pel·lícula Shadows in the distance, protagonitzada per Andrea Bruschi. En 1991 va obtenir el 3er Premi en el Concurso Nacional de Guitarra Flamenca Ramón de Algeciras i el Accésit en 1992. En 1995 va ser finalista en el Concurso Nacional de Guitarra Flamenca del Cante de las Minas (La Unió) i en 2009 va rebre el Premi a la difusió de la guitarra en les V Jornadas de Guitarra Ciudad de Denia.

El concert tindrà lloc a les 20:00 h (obertura de portes a les 19:15 h) en el Saló d’actes de la Casa Capellà Pallarés (c/ Arcediano Andreu, 8). L’entrada és gratuïta i lliure fins a completar l’aforament.

 
Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.