Bancaixa destina 50.000 euros a la Universitat de Santiago de Compostel•la per a beques de mobilitat internacional

Bancaixa aportarà 50.000 euros a la Universitat de Santiago de Compostel·la per al desenvolupament del programa Beques Internacionals Bancaixa i afavorir l’ estada dels universitaris de la Universitat de Santiago de Compostel·la als campus estrangers durant el curs 2009-2010.

Estes beques pretenen incentivar els joves universitaris perquè continuen els seus estudis a les universitats estrangeres amb les quals la universitat compostel·lana té conveni a Amèrica, Àfrica, Àsia i Austràlia.

Esta és la quarta convocatòria de les Beques Internacionals Bancaixa en la Universitat de Santiago de Compostel·la. Des de la primera edició l’any 2006, Bancaixa ha destinat en ajudes a estudiants d’esta universitat 200.000 euros, i més de 80 alumnes n’han sigut beneficiaris.

Bancaixa, per mitjà de la seua Obra Social, dóna anualment centenars de beques per a joves estudiants. L’objectiu de l’entitat és que els universitaris puguen viatjar a l’estranger i continuar-hi els seus estudis. El 2008, el programa Beques Internacionals Bancaixa, BIB, es va desenvolupar en 50 universitats de tot el país amb un pressupost de 3,4 milions d’euros.

Impuls als emprenedors

La Universitat de Santiago de Compostel·la i Bancaixa també tenen un acord per fomentar l’esperit i la vocació empresarial i oferir suport a les iniciatives emprenedores mitjançant la Càtedra Bancaixa Joves Emprenedors. Esta càtedra aposta principalment per les joves emprenedores en un intent per corregir els desequilibris de gènere en l’àmbit de l’accés al món empresarial.

Des de la càtedra s’organitzen seminaris, cicles, conferències o classes magistrals i s’impulsa l’aprofundiment en els temes objecte d’estudi de la càtedra amb la publicació de monografies, el desenvolupament de programes d’investigació relacionats amb la creació d’empreses i la col·laboració en projectes semblants amb altres universitats amb les quals Bancaixa mantinga convenis.

L’objectiu de l’Entitat és arribar a crear una xarxa de càtedres en conveni amb distintes universitats per tota la geografia espanyola i posar així al servici dels universitaris les eines necessàries per incrementar la seua preparació i facilitar-los la incorporació al món laboral. Actualment hi ha 34 Càtedres Bancaixa per a Joves Emprenedors funcionant en conveni amb altres tantes universitats.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.