Bancaixa entrega, a Santander, ajudes a 170 associacions per a donar suport als seus projectes socials

Bancaixa ha fet lliurament, esta vesprada a Santander, dels diplomes acreditatius de les ajudes concedides per la seua Obra Social a 170 associacions sense ànim de lucre per a donar suport als seus projectes socioassistencials. L’acte ha estat presidit pel president del Parlament de Cantàbria, Miguel Ángel Palacio, i també hi han intervingut el director comercial de Bancaixa a la Zona Nord, Julio Rodríguez-Acha, i la presidenta de la Fundació Síndrome de Down de Cantàbria, Mª Victoria Troncoso. L’entrega, celebrada al Palau de la Magdalena, ha reunit els representants d’associacions de Cantàbria, Astúries, Galícia, País Basc, Navarra, La Rioja, Aragó i Castella i Lleó. Estes 170 associacions formen part de les 842 que s’han beneficiat enguany en tot Espanya dels dos programes d’ajudes de l’Obra Social de Bancaixa: Convocatòria d’Ajudes a Entitats d’Interés Públic i Social (166 associacions), i la Convocatòria Targeta Bancaixa ONG Voluntariat (4 associacions).

Els projectes beneficiats per la Fundació Bancaixa per mitjà de la Convocatòria d’Ajudes a Entitats d’Interés Públic i Social se centren en l’atenció de les necessitats socials de tres col·lectius: les persones majors o amb malalties lligades a l’envelliment; persones amb discapacitat o en situació de dependència per malaltia; i persones en situació de risc d’exclusió social (joves i menors en risc social, població reclusa i exreclusa, persones amb addiccions, víctimes de violència de gènere, minories ètniques, etc.).

Esta convocatòria ha concedit 3,35 milions d’euros, un 34% més que en 2009, a 780 associacions de tot Espanya. El programa d’ajudes repercuteix en 228.034 persones que són beneficiaris directes, mentre que els beneficiaris indirectes s’eleven a més d’1,7 milions de persones. Les persones amb discapacitat representen el col·lectiu majoritari en les ajudes concedides per Bancaixa amb el 46,8% dels beneficiaris directes, seguit de les persones en risc d’exclusió social (29,9%) i les persones majors (23,3%). A la present convocatòria s’han presentat 1.709 sol·licituds de tot Espanya. Estes ajudes concedides per l’Obra Social de Bancaixa han permés ajudar quasi 2.500 projectes socials d’associacions sense ànim de lucre amb una dotació acumulada de més de 9 milions d’euros en els últims sis anys.

Per la seua banda, el programa d’ajudes Targeta Bancaixa ONG Voluntariat ha ajudat en 2010 els projectes socials de 62 associacions a Espanya amb una dotació de 686.602 euros. Este import procedeix de les compres que els clients de Bancaixa van realitzar el 2008 amb la targeta ONG Voluntariat com a mitjà de pagament. L’aportació de l’Entitat, que representa el 50% del benefici obtingut per l’ús de la targeta, suposa un increment pròxim al 8%. Estes ajudes van dirigides a projectes de codesenvolupament, immigració i cooperació.

Tota la informació sobre ambdues convocatòries i la relació d’associacions beneficiades, està disponible en la web de la Fundació Bancaixa ( www.bancaja.es/obrasocial).

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.