Bancaixa i la universitat francisco de vitoria impulsen projectes empresarials mitjançant lacàtedra

La Universitat Francisco de Vitoria i Bancaixa fomentaran l’esperit i la vocació empresarial i oferiran suport a les iniciatives emprenedores pr mitjà de la Càtedra Bancaixa Joves Emprenedors, la creació de la qual resulta del conveni de col·laboració subscrit hui a Madrid pel Rector de la Universitat, Daniel Sada, i el Gerent de la Fundació Bancaixa, Miguel Ángel Utrillas.

La càtedra estarà dirigida per Carmen Rapallo, Professora Adjunta d’Economia de la Universitat Francisco de Vitoria. Esta és la tercera càtedra que Bancaixa posa en funcionament en una universitat privada i que servirà de marc per a l’organització de seminaris, cicles, conferències o classes magistrals, com també per a la publicació de monografies sobre els temes objecte d’estudi de la càtedra, el desenvolupament de programes d’investigació relacionats amb la creació d’empreses i la col·laboració en projectes semblants amb altres universitats amb les quals Bancaixa mantinga convenis.

En la seua línia de suport als joves, Bancaixa va ser pionera en la creació d’una Càtedra per a Joves Emprenedors en col·laboració amb la Universitat de València en 2006. L‘objectiu de l’entitat és arribar a crear una xarxa de càtedres en conveni amb distintes universitats per tota la geografia espanyola i posar així al servici dels universitaris diverses eines per a incrementar la seua preparació i facilitar la seua incorporació al món laboral. En estos moments, Bancaixa compta ja amb un total de 30 Càtedres per a Joves Emprenedors, i també amb ajudes dirigides a promoure la creació d’ocupació i el Premi Bancaixa Joves Emprenedors.

Impuls a la mobilitat

Així mateix, Bancaixa i la Universitat Francisco de Vitoria incentiven els joves universitaris amb el Programa Beques Internacionals Bancaixa. Bancaixa ha destinat 30.000 euros en ajudes als estudiants d’esta universitat perquè continuen els seus estudis en universitats de l’entorn Erasmus i altres universitats amb les quals la Francisco de Vitoria té conveni. 45 estudiants han sigut beneficiats per les Beques Internacionals Bancaixa en el present curs acadèmic.

El programa Beques Internacionals Bancaixa naix del suport decidit que Bancaixa brinda als joves universitaris amb la intenció de fomentar la mobilitat internacional dels alumnes. En 2007 el programa BIB de Bancaixa es va dur a terme en 45 universitats de tot l’estat amb un pressupost de 3 milions d’euros i un global de 3.000 estudiants becats.

Durant 2008 Bancaixa destinarà a la seua Obra Social el major pressupost de la seua història. La dotació per a 2008 arriba als 85 milions d’euros el que suposa un increment del 15% sobre el de l’any passat i situa l’entitat financera entre les que més fons dediquen a l’Obra Social.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.