Bancaixa obri una nova edició dels seus premis anuals per a emprenedors amb una dotació de 425.000 euros

Fundació Bancaixa ha obert la convocatòria del XVII Premi Bancaixa Jóvens Emprenedors, el programa anual amb el qual fomenta la iniciativa empresarial entre els jóvens i que té una dotació de 425.000 euros. Aquesta iniciativa de suport a l’emprenedoria premia 40 iniciatives empresarials cada any, distribuïdes en tres categories:

Empreses de base tecnològica. Poden optar a aquesta categoria empreses que estan ja en funcionament i que són productores de béns i servicis. Han d’estar compromeses amb el disseny, desenvolupament i producció de nous productes, i/o processos de fabricació innovadors, a través de l’aplicació sistemàtica de coneixements tècnics i científics. En aquesta categoria es concedeixen 10 premis amb una dotació de 15.000 euros cada un i 5 premis extraordinaris més per un import de 15.000 euros, cada un, entre els guanyadors de l’edició anterior amb millor evolució.

Empreses tradicionals i/o socials . Aquesta categoria està dirigida a empreses ja en funcionament, productores de béns i servicis relacionats amb els sectors tradicionals i/o enfocades a la millora social, i entre les quals es reparteixen 10 premis de 10.000 euros cada un.

Projectes d’empreses , dirigides a iniciatives que encara no estan en funcionament. Poden pertànyer a qualsevol sector. El requisit bàsic és que tinguen un pla d’empresa ja desenvolupat. A més, es valora el fet que el projecte es trobe en la fase final i pròxim a crear-se com a empresa. Entre els projectes presentats, Bancaixa en selecciona 20 que seran premiats amb 5.000 euros cada un.

Els emprenedors tenen de termini fins al pròxim 28 de juliol per a presentar els projectes a aquesta convocatòria en la qual, per primera vegada i aprofitant les possibilitats de les noves tecnologies, la presentació de candidatures es farà únicament de manera electrònica a través de la web www.jovenesemprendedoresbancaja.com . Els projectes presentats s’hauran de situar en localitats del territori nacional i estar fets per jóvens de fins a 35 anys (inclosos), bé individualment o bé col·lectivament.

L’avaluació dels projectes es durà a terme per un jurat format per representants del CEEI València (Centre Europeu d’Empreses Innovadores) i de Bancaixa. La resolució del concurs es farà pública a la fi de desembre del 2011 en la pàgina web.

A la XVI edició del Premi Bancaixa Jóvens Emprenedors es van presentar l’any passat 403 projectes empresarials i, en els últims sis anys, quasi 2.900 emprenedors han acudit a la convocatòria. En aquest període s’han concedit 280 premis amb una dotació de més de 2,9 milions d’euros. Des de la seua creació, fa setze anys, el Premi Bancaixa Jóvens Emprenedors ha ajudat a la creació de 3.150 llocs de treball directes i quasi 4.100 d’indirectes, gràcies a les empreses creades al llarg de les successives convocatòries.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.