Bancaixa presenta a Sagunt l’exposició “Picasso, el contemplador actiu. Estampes 1966-1968”

Bancaixa presenta a Sagunt l’obra gràfica de Picasso El contemplador actiu. Estampes 1966 – 1968, última sèrie de gravats de l’artista malagueny que va incorporar Bancaixa a la seua col·lecció al setembre de 2005.

Es tracta de 60 estampes realitzades per Pablo Picasso entre el 27 d’agost de 1966 i el 15 de gener de 1968 i que tracten diversos temes com ara el teatre, l’erotisme indiscret, les penalitats de la vellesa, el circ o l’amistat.

Són obres impregnades d’una soterrada tristesa i nostàlgia de l’artista que només se sent observador, no com un voyeur passiu sinó com un contemplador actiu. Picasso mostra una melancolia més plena d’humor que d’amargor.

En onze anys, la Fundació Bancaixa ha centrat el seu esforç en la cura i la divulgació de la cultura, la integració social i els jóvens. Un exemple d’açò és que Bancaixa és l’entitat privada del món que posseeix la major col·lecció d’obra gràfica de l’autor.

Els seus fons artístics disposen de set col·leccions completes: la Suite Vollard, la Suite 347, la Suite 156, la Caixa de remordiments, Fumadors, Retrats de Família i la Suite 60, que presentem hui en l’exposició Picasso: El contemplador actiu. A més, Bancaixa disposa de 6 linogravats i més de 60 llibres il·lustrats per l’artista malagueny.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.