Convocatòria

XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil

Estat
Resolució

Rosa Maria Colom guanya el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil

Ja és públic el nom dels guanyadors dels guardons de literatura juvenil, narrativa infantil i àlbum il·lustrat dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2019. El jurat ha decidit atorgar a Rosa Maria Colom el XXIV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 16.000 € per la Fundació Bancaixa, per l’obra Coppelius.El jurat del premi - format per Vicent Dasí, Ramon Ferrer, Gonçal López-Pampló, Alícia Martí i Fina Masgrau‒ ha coincidit en que «Coppelius és una novel·la inusual i sorprenent, que combina un ritme narratiu pausat amb una intriga plena d'homenatges literaris, girs de guió i temes valents, poc habituals en la literatura juvenil». Jan és un xiquet de nou anys que acaba de perdre a sa mare. Tot es torna trist fins que descobreix la seua gran passió: la construcció d’autòmats. Anys després, un misteriós doctor Coppelius reuneix un grup de personatges d'allò més divers perquè entre tots descobrisquen els misteris que amaga aquella extraordinària cita, gràcies a la qual sabrem el destí de Jan.

Rosa Maria Colom (Sóller, Mallorca, 1937) va estudiar Magisteri a la Universitat de les Illes Balears. Com a escriptora, ha rebut nombrosos guardons, com el Premi Guillem Cifre de Colonya amb El mandarí i jo i L'escola secreta de madame Dudú, el Premi Empar de Lanuza amb Ales de papallona, el Premi Ciutat d'Eivissa o el Premi de Narrativa Vila de Benissa, entre altres. A més, ha col·laborat en els reculls Cos i cor d'una vall de poesia i Miscel·lània d'homenatges. A Bromera, ha publicat també La perversa CaputxetaCreus en els fantasmes?La veritable història de na Blanca-Blancaneu i Divendres 13.

La resolució del premi coincideix amb la de les categories del XXIV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, atorgat a Francesc Gisbert el per l’obra 5 x 5Monstre Verd.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.