El rector de la Universitat de València rep els becaris del programa Beques Bancaixa Amèrica Llatina

Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València, ha rebut aquest matí el grup de 15 jóvens d’El Salvador i Nicaragua que han fet a València el programa Beques Bancaixa Amèrica Llatina des de setembre del 2010 fins a juny del 2011. Durant la trobada, en la qual han estat acompanyats pel vicepresident de la Fundació Bancaixa, Vicente Montesinos, els becaris han traslladat al rector la seua experiència de quasi un any a València gràcies a la seua participació en aquest programa, que forma part de la línia estratègica de Cooperació Internacional de l’Obra Social de Bancaixa des de l’any 1995.

Les Beques Bancaixa Amèrica Llatina ofereixen als universitaris d’El Salvador i Nicaragua un ampli programa de formació que inclou la realització d’un curs de postgrau a la Universitat de València, 900 hores de pràctiques formatives en diferents departaments del Grup Bancaixa, a més d’activitats de voluntariat social i formació en temes de lideratge, sector financer, responsabilitat social corporativa i recursos humans.

Les Beques Bancaixa Amèrica Llatina es dirigeixen a nous llicenciats procedents d’aquests països d’Amèrica del Centre. En el programa participen la Universidad Centroamericana Simeón Cañas, la Universidad de El Salvador (UES), la Universidad Centroamericana José Coronel Urtecho i la Universidad Politécnica de Nicaragua.

Aquest programa formatiu de cooperació internacional té continuïtat després del retorn dels estudiants als seus països d’origen amb activitats que els participants en les convocatòries successives fan a través de les dues associacions d’exbecaris Aexban, situades a El Salvador i Nicaragua, en camps com el de la promoció dels emprenedors.

Les quatre universitats centreamericanes disposen, a més, de les Càtedres Bancaixa Jóvens Emprenedors, que tenen com a objectiu impulsar el desenvolupament emprenedor i la creació d’empreses des de les mateixes universitats, a més d’oferir formació i fomentar la investigació de temes relacionats amb l’estudi de l’emprenedor.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.