Exposició

Estudis d’art

Data
Del 29/10/2013 al 08/06/2014
Centre
Fundació Bancaixa
Plaça de Tetuan, 23 ,València (Valencia)

 

Fundació Bancaixa presenta l’exposició Estudis d’Art, una nova proposta cultural que romandrà en el Centre Cultural Bancaixa de València fins el 8 de juny del 2014. La mostra, comisariada per l’escriptor i articulista Martí Domínguez, i pel fotògraf Jesús Císcar, explora la relació entre l’artista, el seu taller i la seua obra a través d’un discurs expositiu que recorre els estudis de 44 artistes contemporanis valencians. La nòmina de creadors que protagonitzen este estudi de l’univers creatiu del taller està integrada per Uiso Alemany, Andreu Alfaro, Ximo Amigó, Rafael Armengol, Jorge Ballester, Nassio Bayarri, Manuel Boix, Miguel Calatayud, Carmen Calvo, Amparo Carbonell, Joan Cardells, Joan Castejón, Vicent Castellano, Vicente Colom, Javier Chapa, Josep Díaz Azorín, Josep Esteve Adam, Carolina Ferrer, Fuencisla Francés, Marcelo Fuentes, Juan Genovés, Marusela Granell, Artur Heras, Rafael Martí Quinto, Xisco Mensua, Joaquim Michavila, Antoni Miró, José María Molina Ciges, Francisca Mompó, Monjalés, Eva Mus, Miquel Navarro, Vicente Peris, Adrià Pina, Willy Ramos, Josep Sanleón, Sebastián Nicolau, Francisco Sebastián, Encarna Sepúlveda, Horacio Silva, Jordi Teixidor, Rosa Torres, Aurora Valero i José María Yturralde.

L’exposició, amb disseny museogràfic del pintor Francisco Sebastián Nicolau, reunix una selecció de 152 peces en un muntatge en què interactuen tres elements: textos de Martí Domínguez sobre la relació de l’artista amb el seu entorn creatiu; 46 fotografies en gran format dels artistes en el seu taller, realitzades per Jesús Císcar; i 106 obres representatives dels 44 creadors, gran part procedent de la col·lecció de la Fundació Bancaixa. La majoria d’ells estan presents en la Fundació Bancaixa, la col·lecció d’art de la qual alberga obres de 39 dels 44 autors que conformen esta mostra.

Els textos de Martí Domínguez i les fotografies de Jesús Císcar oferixen al visitant algunes claus sobre la mútua influència entre l’artista i el seu entorn creatiu a través d’una doble mirada literària i fotogràfica. Esta anàlisi es completa amb la presència d’obres dels artistes presents en la mostra i datades entre la dècada dels 70 i l’actualitat. El passeig per la mostra permet descobrir diferents atmosferes creatives: unes sòbries i elegants, altres recarregades, altres mil·limètricament organitzades, altres caòtiques, etc., característiques que definixen els seus propietaris i que es plasmen també en els seus treballs, deixant així descobrir al visitant l’hàbitat més íntim d’un artista, el lloc on es refugia amb la seua genialitat artística.

Amb motiu de la mostra s’ha editat el llibre Estudis d’art, que arreplega les fotografies preses per Jesús Císcar als artistes en el seu taller i les entrevistes realitzades per Martí Domínguez al llarg d’un treball periodístic de cinc anys i publicades en la seua majoria en El País. El llibre, editat en castellà i en valencià, es completa amb la publicació dels esbossos que els artistes han realitzat, exclusivament per a esta publicació, sobre el seu propi taller. El catàleg es pot adquirir en la botiga del Centre Cultural Bancaixa.

Esta exposició es completa amb la mostra Estudi d’estudis, oberta als visitants en el propi Centre Cultural Bancaixa.

L’exposició Estudis d’art pot visitar-se de dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 17 a 21 hores i els diumenges de 10 a 14 hores en el Centre Cultural Bancaixa de València (Plaça de Tetuan, 23). Entrada: 2 €, diumenge entrada gratuïta.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.