Exposició

Homo Artifex, fotografies de Denis Ponté

Data
Del 17/09/2021 al 22/10/2021
Centre
Casa de Cultura Capellà Pallarés
Caballers, 12 ,Sagunt (Valencia)

Fundació Bancaixa acull a Sagunt l’exposició fotogràfica Homo Artifex de Denis Ponté. La mostra reuneix una selecció d’imatges preses pel fotògraf durant els seus viatges a Burkina Faso i Costa d’Ivori en 2015.

Les fotografies revelen la realitat de l’Àfrica occidental mostrant a l’ésser humà creador d’eines, imatges de fort caràcter que es potencia amb el control de la composició i el tret en el moment just per a captar l’instant. Enfront d’aquesta realitat es mostra una sèrie de retrats en primer pla, sense adorns, sense artificis. L’ésser humà sense eines arribat a un lloc lluny de la seua terra on haurà de començar de zero i renàixer.

La mostra fotogràfica es completa amb la projecció d’un documental i l’edició d’un llibre publicat en castellà i francés que ajudarà a reflexionar sobre la situació de les persones migrants i el que es coneix com a “crisi migratòria”.

Denis Ponté és un fotògraf suís que al llarg de la seua carrera ha desenvolupat nombrosos projectes artístics de temàtica social. Artista compromés, a més de la seua fotografia, comparteix la seua experiència en tallers duts a terme en països de l’Àfrica occidental. Alguns dels seus treballs més representatius són: Laissé pour mort (Ginebra, 1995), I understand. Do you? (el Caire, 2016), Portraites parlés (Martigny, Valais, Suïssa, 2019) i De cara a elles (València, 2019)

L’exposició es pot visitar de manera gratuïta a la Sala Michavila (Carrer Cavallers, 12. Sagunt) de dilluns a divendres de 17 a 21 hores.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.