Exposició

Picasso. El taller de La Californie

Data
Del 07/08/2020 al 27/09/2020
Centre
Villa Elisa
, Benicàssim

El palauet municipal de Benicàssim Vila Elisa alberga l’exposició Picasso. El Taller de la Californie, una mostra coorganitzada per la Fundació Bancaixa i l’Ajuntament de Benicàssim en la qual també col·labora el Mont de Pietat de Fundació Bancaixa. L’exposició reuneix l’obra gràfica realitzada pel pintor en la seua vila de la Californie amb el propi entorn domèstic i professional de l’artista en la seua mansió de Cannes com a font d’inspiració. L’exposició permet recrear el taller en el qual va treballar Picasso des de 1955 fins a 1960, una època considerada com una de les més felices de la seua vida i en la qual va conviure amb Jacqueline Roque.

El singular marc arquitectònic de Vila Elisa recorda a la Vila de la Californie, construïda cap a 1920, i el seu espai, la seua llum i la Belle Époque, són elements compartits amb el palauet municipal situat en el passeig Pilar Coloma. El punt de partida de la mostra són els 40 dibuixos realitzats per Pablo Picasso en el seu taller a la ciutat de Cannes. La sèrie va acompanyada de la projecció de fotografies del pintor i el seu espai creatiu, realitzades pels fotògrafs Edward Quinn i Lee Miller de la Californie, al costat d’escrits d’artistes que daten dels seus cinc anys d’estada en la vila francesa.

L’exposició es pot visitar de dilluns a diumenge de 18 a 21 hores, amb aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat sanitària requerides.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.