Exposició

Sean Scully + Liliane Tomasko

Data
Del 16/09/2016 al 29/01/2017
Centre
Fundació Bancaixa
Plaça de Tetuan, 23 ,València (Valencia)

Fundació Bancaixa presenta l’exposició Sean Scully + Liliane Tomasko, una nova proposta que reprén el curs expositiu en el Centre Cultural Bancaixa després de l’estiu i que es podrà visitar fins al pròxim 15 de gener. La mostra, comissariada per Javier Molins, crític d’art i doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, té com a protagonistes als pintors abstractes internacionals Sean Scully i Liliane Tomasko i està integrada per una selecció de més de 60 obres, majoritàriament llenços, que procedixen de la col·lecció de la Fundació Bancaixa, el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía (MNCARS), l’IVAM i la col·lecció privada dels artistes, amb obres que rares vegades s’han exposat.

És la primera exposició a Espanya que realitza una retrospectiva tan àmplia de l’obra de Sean Scully, des dels anys 70 fins a l’actualitat, recorrent més de cinc dècades de producció. A més, es tracta també de la primera mostra que confronta en el mateix espai l’obra de Scully amb la de Liliane Tomasko, dos artistes que compartixen també les seues vides. Esta trobada permetrà veure en el mateix espai el treball d’esta parella d’artistes que tenen com a nexe comú la seua inspiració en la contemplació de la realitat, encara que cada un la plasma segons el seu propi estil.

Amb motiu de la mostra s’ha editat un catàleg que arreplega imatges de les obres que formen part de l’exposició i textos del comissari, Javier Molins, analitzant les seues influències i els seus processos de creació artística.

Sean Scully (Dublín, 1945) és un pintor irlandés establit a Nova York des de fa més de vint anys que destaca per les seues composicions de línies horitzontals i verticals en què el color té un gran protagonisme i en les que aconseguix una gran harmonia entre les formes i els colors. El seu treball manté un perfecte equilibri entre l’energia gestual de l’expressionisme abstracte i la rigorosa disciplina del minimalisme nord-americà. Scully compta amb obra permanent en institucions tan prestigioses com el Metropolitan, el MOMA, el Guggenheim de Nova York, la National Gallery de Washington, l’Art Institute de Chicago, el Centre Pompidou de París, el K20 de Düsseldorf o l’Albertina de Viena.

Liliane Tomasko (Zuric, 1967) centra la seua obra en l’observació de la realitat i, en concret, en l’esfera de la vida privada i quotidiana. Tomasko fotografia eixos objectes i després els trasllada a la pintura en una sèrie d’obres que busquen la tercera dimensió i, en els últims anys, tendixen a l’abstracció. L’obra de Liliane Tomasko ha sigut objecte recentment d’exposicions en museus i galeries com el Lowe Art Museum de Miami, el Phoenix Art Museum, el Garrison Arts Center de Nova York, la galeria Timothy Taylor de Londres o la Kunsthalle de Rostock.

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.