L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva incorpora una Diveraula al seu servici de pediatria

L’Hospital Lluís Alcanyís, de Xátiva, ha incorporat una Diveraula al seu servici de pediatria, en col·laboració amb Bancaixa, que ofereix als xiquets ingressats la possibilitat de desenvolupar activitats de joc i creativitat. Per a això s’han habilitat cinc equips informàtics, nou mobiliari infantil, una biblioteca i una ludomòbil, donada per Pfizer.

La creació de la Diveraula es fonamenta en l’aplicació informàtica “Diversilandia: aprén, juga i riu”, que crea un parc temàtic basat en la diversió i en la diversitat. El parc està compost per unes quantes zones temàtiques.

En una d’estes, “Tot Música”, el xiquet pot triar entre una llista d’àlbums musicals i escoltar els temes que desitge. La zona de “Diverjocs” és un espai que disposa d’un gran nombre de videojocs, classificats per rangs d’edats. Una altra de les zones que els xiquets poden triar en esta aplicació informàtica és “Món Aventura”, una àrea en la qual el xiquet pot accedir a diferents videoaventures desenvolupades en 2D/3D i amb temàtiques clarament diferenciades. Finalment, l’“ Espai Web” és una secció on el xiquet podrà navegar per pàgines web, mitjançant un explorador personalitzat i adequat a la seua edat, d’una manera totalment restringida i controlada.

La Diveraula està dotada amb equips informàtics (ordinadors fixos i portàtils), escàner i càmeres web, equips d’imatge i so (televisió, vídeo, cadena de so), càmera digital, recursos lúdicoeducatius (recursos en diferents suports CD-ROM, llibres, contes, revistes), material escolar i mobiliari de treball adequat a l’edat del xiquet.

El programa de Diveraules de Bancaixa s’emmarca dins de l’acord firmat el 2004 amb la Conselleria de Sanitat. Eixe mateix any es van inaugurar les Diveraules de l’Hospital Clínic i del Doctor Peset, de València. Després de l’obertura de Xàtiva, està previst que en els pròxims mesos l’hospital de Sagunt també puga disposar d’una d’estes instal·lacions ludicoeducatives.

Enguany Bancaixa destinarà a la seua Obra Social un total de 74,7 milions d’euros, el que suposa un increment superior al 24%, que la converteix en la tercera caixa d’estalvis d’Espanya per fons destinats i en la de major creixement percentual d’este pressupost en el present any.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.