Més de 200 assistents participen en el Congrés internacional Mirades Sobre Espanya

Bancaixa celebra hui la segona sessió del Congrés Internacional Mirades sobre Espanya, el qual té lloc del 12 al 16 de novembre de 2007, al saló d’actes del Centre Cultural Bancaixa.

El Congrés, que està dirigit pels comissaris de la mostra, Facundo Tomás i Felipe Garín, té com a objectiu completar l’oferta cultural amb motiu de l’exposició Sorolla. Visió d’Espanya i compta amb la participació de més de 50 especialistes d’universitats i organismes d’arreu del món, que realitzaran un repàs als distints enfocaments amb què s’ha vist Espanya des de la literatura i les arts.

La segona sessió del Congrés Mirades sobre Espanya començarà amb una taula redona presentada per María Elena Soto, en la qual participaran Laura Sacarano, catedràtica de Literatura Espanyola Contemporània de la Universitat de Mar de Plata (Argentina), que centrarà la seua exposició en la mirada poètica de la figura de Blas d’Otero, i Christopher L. Anderson, professor de la Universitat de Tulsa (EUA) que parlarà sobre l’evolució de la mirada sobre Espanya del novel·lista valencià Vicente Blasco Ibáñez.

Posteriorment, Pilar Pedraza dirigirà una segona taula redona on s’abordaran temes com l’imaginari nacionalista en la literatura colonial espanyola, a càrrec de Nil Sánchez, professor en Llengües Clàssiques i Modernes de la Universitat de Sant Louis (EUA); la visió del pintor català Miró, a càrrec de Tomàs Llorens, escriptor; o el paisatge català vist com un quadre, tema de la conferència de Joan Ramón Resina, director del departament d’espanyol i portugués de la Universitat de Standford.

Per acabar la jornada, se celebrarà una última taula redona moderada per Isabel Justo, en la qual participaran Teresa Ferrer, de la Universitat de València; Fernando Marías, catedràtic d’història de l’art de la Universitat Autònoma de Madrid i Christian Wentzlaff-Eggebert, professor de la Universität zu Köln. Teresa Ferrer dedicarà la seua ponència als estrangers a l’Espanya del segle XVII, mentre que Fernando Marías se centrarà en la construcció d’un art espanyol en l’Europa del segle XVII i Wentzlaff-Eggebert parlarà sobre l’Espanya de Felip III i Felip IV.

Demà , 14 de novembre, tindran lloc tres noves taules redones moderades per Javier Lluch, Ricardo Bellveser i María Rossell, en les que participaran distints especialistes com Natalia Corbellini, de la Universitat Nacional de La Plata; Claudia Hammerschmidt, de la Universitat Friedrich Schiller de Jena; Raquel Macciuci i José Luis Diego, de la Universitat de La Plata; Lilian Llanes, investigadora d’art cubà i llatinoamericà; Marcus B. Burke, conservador de la Hispanic Society of America; Luisa-Elena Delgado, de la Universitat d’Illinois ( Urbana-Champaign); Carlos Reyero, de la Universitat Autònoma de Madrid i Sadi Lakhdari, professor de la Sorbona de París.

En les dites taules redones, s’abordaran temes com la narrativa espanyola per al primer món, les figures de Rubén Darío i Manuel Vicent, els intel·lectuals argentins exiliats durant l’última dictadura, la República Espanyola de Cuba, la mirada a Espanya des de la Hispanic Society of America, la representació de l’essència nacional, la personificació d’Espanya com a nació o l’anàlisi de les personificacions d’Espanya en l’obra de Benito Pérez Galdós.

Enguany, Bancaixa destinarà a la seua Obra Social un total de 74,7 milions d’euros, el que suposa un increment superior al 25%, que la converteix en la tercera caixa d’estalvis d’Espanya per fons destinats i en la de major creixement percentual d’este pressupost en el present any.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.