More than 50 exhibitors from all over the world will ponder over the Visions of Spain in art and literature

Bancaixa inaugura hui el Congrés Internacional Mirades sobre Espanya, que tindrà lloc del 12 al 16 de novembre de 2007, al saló d’actes del Centre Cultural Bancaixa.

El Congrés, que estarà dirigit pels comissaris de la mostra, Facundo Tomás i Felipe Garín, té com a objectiu completar l’oferta cultural amb motiu de l’exposició Sorolla. Visió d’Espanya i comptarà amb la participació de més de 50 especialistes d’universitats i organismes de tot el món, que realitzaran un repàs als distints enfocaments amb què s’ha vist Espanya des de la literatura i les arts.

Durant el Congrés, s’organitzaran conferències i taules redones al matí i a la vesprada, i els estudiants universitaris que hi participen rebran crèdits de lliure elecció.

La conferència d’obertura anirà a càrrec de Joan Oleza, Catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de València, amb el títol De adentro hacia fuera y acerca de todo. La mirada autobiográfica .

Posteriorment, tindrà lloc una taula redona moderada per Javier Pérez Rojas, en la qual participaran Ignacio Henares, catedràtic de la Universitat de Granada; Lou Charnon-Deutsch, professora de Llengües Hispàniques i Literatura a l’State University de Nova York, i, finalment, Maurizio Farbbri, Catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de Bologna.

Ignacio Henares dedicarà la ponència al romanticisme espanyol en la teoria i la critica de l’art, mentre Lou Charnon-Deutsch parlarà sobre la imatge dels gitanos andalusos en els viatgers romàntics i Fabbri centrarà la seua exposició en el viatge d’Edmondo de Amicis a l’Espanya l’any 1871.

La jornada de hui terminarà amb una altra taula redona moderada per Sofía Barrón i en la qual intervindran Hugo Achugar, professor de la Universitat de Miami, que parlarà sobre Espanya des del punt de vista hispanoamericà; Pura Fernández, científica titular de l’Institut de Llengua Espanyola del Consell Superior d’Investigacions Científiques de Madrid, que centrarà la seua ponència en la República Literària Iberoamericana i el repte d’Ultramar (1885-1931) i Mª Elvira Ardila, del Museu d’Art Modern de Bogotà (Colòmbia), qui parlarà de la influència de la iconografia colonial hispànica en l’art contemporani colombià.

Demà , dia 13 de novembre, la sessió s’obrirà amb una taula redona presentada per Manuel García, en la qual José Luis Villacañas, de la Universitat de Múrcia, parlarà sobre la construcció de la idea d’Espanya en Ramiro de Maeztu. L’acompanyaran Laura Scarano Conicet, Universitat Nacional de Mar del Plata (Argentina), i Christopher L. Anderson , de la Universitat de Tulsa (EUA) que centraran les seues exposicions en les figures de Blas d’Otero i Vicente Blasco Ibáñez, respectivament.

Altres dues taules, una presentada per Pilar Pedraza, de la Universitat de València, i una altra moderada per Isabel Justo Fernández, de la Universitat Politècnica de València, acabaran la jornada de matí. També hi realitzaran les seues intervencions Bradley Epps (University of Harvard, EUA), Tomàs Llorens (Museu Thyssen-Bornemisza, Madrid), Joan Ramon Resina (University of Stanford, EUA), Teresa Ferrer (Universitat de València), Fernando Marías (Universitat Autònoma, Madrid) i Christian Wentzlaff-Eggebert (Universität zu Köln. Alemanya).

Enguany, Bancaixa destinarà a la seua Obra Social un total de 74,7 milions d’euros, el que suposa un increment superior al 25%, que la converteix en la tercera caixa d’estalvis d’Espanya per fons destinats i en la de major creixement percentual d’este pressupost en el present any.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.