Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.
Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.
Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Bancaixa presenta en l’aeroport de Santander una exposició dedicada a l’emigració espanyola del segle XX

Bancaixa presenta en l’Aeroport de Santander l’exposició “Lluny de Casa”, una mostra dedicada a l’emigració espanyola del segle XX.

Està composta per documents fotogràfics i de caràcter administratiu que il·lustren les històries de la vida d’alguns dels emigrants espanyols a Alemanya, França i Argentina, en els anys 60 i 70.

Per mitjà d’esta mostra, es pretén reconèixer la vinculació existent entre el passat d’alguns espanyols i el present dels nous ciutadans que viuen al nostre país. En este sentit, les peces il·lustren les experiències de persones que van emigrar a països com Argentina, França i Alemanya. Per a això, s’ha dividit l’exposició en tres seccions, dedicades als diferents països: “L’esperança americana” (Argentina), “Un pas doble” (Alemanya), i “L’èxode cap a França”.

Les obres estaran exposades des del 27 de juliol fins al 10 de setembre de 2007 al hall de l’Aeroport de Santander.

Suport a la interculturalitat

Bancaixa, conscient del fenomen migratori, entén que es produeix un espai nou per a la col·laboració entre els pobles i una gran oportunitat d’establir la tolerància com a relació entre les cultures. Així, doncs, l’entitat, per mitjà de la seua Obra Social ofereix el seu suport a la interculturalitat amb una línia d’actuació concretada en un Pla de Suport per a una Societat Intercultural, que alberga una sèrie de mesures de suport a les organitzacions que treballen en codesenvolupament i cooperació internacional.

Des de finals de 2002, este enfocament forma part de les línies de negoci de Bancaixa, mitjançant el programa anomenat «Nous Ciutadans». Esta denominació intenta reflectir la voluntat integradora i mai discriminadora que aplica Bancaixa a este col·lectiu, amb l’objectiu que estos nous ciutadans s’integren en l’entitat com qualsevol altre usuari financer. Per això, Bancaixa no ha obert oficines especialitzades per a immigrants, sinó que posa a disposició d’estos les ja existents.

Contacto

Prensa Fundación Bancaja
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es