Bancaixa i la Universitat de Salamanca impulsen projectes empresarials per mitjà de la Cátedra Bancaixa Joves Emprenedors

La Universitat de Salamanca i Bancaixa, a fi de fomentar l’esperit i la vocació empresarial, oferiran suport a les iniciatives emprenedores per mitjà de la Càtedra Bancaixa Joves Emprenedors-Universitat de Salamanca, presentada este matí pel rector de la Universitat, José Ramón Alonso, i Jesús Gómez, director de la zona Castella i Lleó de Bancaixa.

La Càtedra, que estarà dirigida per Pablo A. Muñoz Gallego, catedràtic de l’Àrea de Comercialització i Investigació de Mercats, servirà de marc per a l’organització de seminaris, cicles, conferències o classes magistrals, i també per a la publicació de monografies sobre els temes objecte d’estudi de la càtedra, el desenvolupament de programes d’investigació relacionats amb la creació d’empreses i la col·laboració en projectes semblants amb altres universitats amb les quals Bancaixa mantinga convenis.

El rector ha manifestat la seua satisfacció per la firma de l’acord i ha destacat les possibilitats que s’obrin per als joves titulats amb la posada en marxa de la Càtedra. Així mateix, ha recordat que “amb la creació d’empreses des de l’àmbit universitari, es dóna resposta a la inserció laboral i es complementa la formació acadèmica rebuda en les aules universitàries”.

Per la seua banda, el director de la zona Castella i Lleó de Bancaixa ha agraït l’interés mostrat des de la Universitat de Salamanca pel projecte i ha informat que entre els objectius de la iniciativa es troba la creació d’una xarxa de càtedres amb diferents universitats espanyoles.

Pablo A. Muñoz Gallego és catedràtic del Departament d’Administració i Economia de l’Empresa de la Universitat de Salamanca. Ha sigut president del Consell Econòmic i Social de Castella i Lleó des de febrer de 1996 a agost de 2007. Així mateix, ha sigut degà de la Facultat d’Economia i Empresa des de la creació, el 1989, fins a 1995, primer com a degà comissari (1989-1991) i després com a degà electe (1992-1995).

En la seua línia de suport als joves, Bancaixa va ser pionera en la creació d’una Càtedra per a Joves Emprenedors en col·laboració amb la Universitat de València, l’any 2006. L‘objectiu de l’entitat és arribar a crear una xarxa de càtedres en conveni amb distintes universitats per tota la geografia espanyola i posar així al servici dels universitaris diverses ferramentes per incrementar la seua preparació i facilitar-ne la incorporació al món laboral. En estos moments, Bancaixa compta ja amb un total de 24 Càtedres per a Joves Emprenedors, i també amb ajudes dirigides a promoure la creació d’ocupació i el Premi Bancaixa Joves Emprenedors.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.