El Betlem Bancaixa avança el Nadal a Sevilla

Bancaixa ultima el muntatge de l’exposició El Betlem Bancaixa. Fa 2000 anys, que el pròxim 30 de novembre serà inaugurat a Sevilla pel president de l’entitat, José Luis Olivas, i l’alcalde de la ciutat, Alfredo Sánchez. Es tracta d’un dels betlems més grans del món i podrà visitar-se fins al pròxim 6 de gener a la Plaça d’Espanya de la localitat sevillana.

El Betlem Bancaixa, que enguany compleix el seu onzé aniversari, ofereix una espectacular representació dels primers moments de la vida de Jesús de Natzaret.

Els horaris de visita seran de dilluns a diumenge de 10:00 a 21:00 hores ininterrompudament, des de l’1 de desembre de 2007 fins al 6 de gener de 2008. Els festius i vespres de festiu tindran un horari especial.

L’entrada serà gratuïta, i els visitants tindran la possibilitat de realitzar un donatiu que l’entitat destinarà a l’ Asociación de Padres de Niños Oncológicos de Andalucía “ANDEX” .

Muntatge del Betlem

Els treballs d’instal·lació del Betlem Bancaixa es van iniciar a principis de novembre i han comptat amb un total de més de 50 operaris, entre els quals es troben 30 especialistes de diferents disciplines.

El Betlem s’exposa cada any en una ciutat d’Espanya, i per eixe motiu, Bancaixa posa en marxa un protocol d’actuació en el transport de les peces a fi de preservar la seguretat de les figures. En este sentit, tots els elements del Betlem, que ocupa 35 metres d’ample i 9 de llarg, han sigut transportats en 30 camions fins a la carpa de 900 metres quadrats ubicada a la Plaça d’Espanya de Sevilla.

Des que en 1996 va ser exposat per primera vegada a València, el Betlem Bancaixa ha recorregut ja les ciutats d’Alacant, Segorbe (Castelló), Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca, Castelló, Albacete i Las Palmas de Gran Canària, on centenars de mils de persones han pogut gaudir de les més de 1. 200 figures creades per artistes de reconegut prestigi com José Luis Mayo i José Luis Catalá.

L’admiració que el Betlem causa entre la ciutadania en els llocs on s’exhibeix, va permetre l’any passat recuperar la figura central, la Nativitat, que fou sostreta per uns joves en una gamberrada. Gràcies a la sensibilitat dels ciutadans que van demostrar la seua protesta per allò ocorregut, enviant nombroses cartes de crítica als autors del fet als mitjans de comunicació, i també al suport per part dels professionals de la premsa, tot va quedar en una anècdota, i enguany podrà ser prevista en Sevilla.

Iniciativa de la plantilla

La idea de fer el Betlem Bancaixa va ser d’un empleat, Ramón Tamarit, que junt amb altres companys de la plantilla van traslladar la seua il·lusió pel projecte a la Direcció de l’entitat.

La monumental obra va tardar sis anys a realitzar-se; la fase de documentació es va prolongar des de 1990 a 1993, mentre que la realització material del Betlem va comportar tres anys d’intensos treballs, que van acabar el 1996, any en què es va organitzar la primera exposició.

Per a l’elaboració tècnica de l’obra es van invertir més de 10.000 hores de treball, en les quals es van utilitzar 6.000 kg. d’escaiola, 1.000 kg. d’espart, 300 kg. de pintura, 200 kg. de claus i 175 kg. de cola. A més, 2.500 watts i 300 focus il·luminen el Betlem que ocupa un total de 300 metres quadrats.

El Betlem realitza un recorregut cronològic pels primers anys de la vida de Jesús, mostrant a l’espectador quatre escenes del que va ocórrer fa més de 2.000 anys: l’Anunciació a Natzaret, el Naixement de Jesús a Betlem, l’Adoración dels Reis Mags i els pastors, i la Fugida a Egipte per causa de l’acaçament d’Herodes.

Més informació del Betlem Bancaixa, en la pàgina web: www.bancaja.es/obrasocial

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.