Kukuxumusu en el cicle Martes Emprendedor de Bancaixa

Amb la conferència Kukuxumusu historia de una pulga emprendedora l’Obra Social de Bancaixa reprén Martes Emprendedor, el cicle de conferències de Bancaixa sobre emprenedors. Koldo Aiestarán, cofundador de la marca pamplonica, contarà la seua experiència com emprenedor. La història de com una idea , que en un principi van pensar absurda , es va convertir en una pròspera empresa amb més de 100 treballadors. En la xarrada, que tindrà lloc a les 19 hores, a la Sala Ausiàs March del Centre Cultural Bancaixa, incidirà en la importància d’un bon màrqueting i el valor de la perseverança. Aiestarán defendrà la necessitat de creure en les bones o absurdes idees. El cofundador de Kukuxumusu creu que cal perseverar-hi. “Eixa és la clau de l’èxit”, assegura.

Koldo Aiestarán és un dels fundadors i actual director general de Kukuxumusu. La seua trajectòria professional està lligada a esta empresa des de 1989.

Kukuxumusu –“ bes de puça” en èuscar– va nàixer en les festes de Sant Fermí de 1989 perquè tres amics –Mikel Urmeneta, Koldo Aiestaran i Gonzalo Domínguez– es van proposar donar un gir radical als souvenirs que llavors es venien a Pamplona. Una singular camiseta sobre la cursa dels bous va ser la primera aportació al projecte i el detonant del que vindria després. Van traslladar la idea a altres ciutats, a altres temes i a altres gents i no van tardar a adonar-se que havien endevinat la tecla. Van nàixer per sufragar la seua pròpia diversió santferminera, però van acabar creant una fàbrica del dibuix que hui dóna ocupació a 104 persones i que distribueix les seues camisetes en 20 botigues oficials, per mitjà d’Internet ( www. kukuxumusu.com) i en mil punts de venda autoritzats repartits per Europa.

El llenguatge Kukuxumusu s’ha fet major gràcies a la camiseta, el seu article de referència. Amb dues col·leccions universals (estiu i hivern); de col·leccions locals que fan l’ullet a costums i tradicions de cada lloc; de dibuixos creats per a associacions (Amnistia Internacional, Greenpeace, Medicus Mundi…), empreses (Kodak, Euskaltel, Nesquik…) i col·lectius –amb una mirada molt especial per a la cultura, la muntanya o els temes d’interés social–; o de projectes desenvolupats junt amb personatges rellevants de diferents àmbits (Dalai Lama, Juan Luis Arsuaga, Edmund Hillary, Eduardo Punset…). Les camisetes de Kukuxumusu han aconseguit difondre l’estil, la filosofia i el caràcter d’una marca que no es deté mai perquè sempre aspira a trobar nous reptes.

L’impredicible llapis de Mikel Urmenta i el seu equip ha descobert noves fórmules sobre les quals fer viatjar tota la seua creativitat. Des de 2003, per exemple, el sistema de llicència permet arribar a 98 països gràcies a col·leccions de productes dissenyades per a companyies líders en els seus sectors: Miquelrius (material escolar), Marie Claire (roba interior, calceteria, pijames), Inoxcrom (escriptura), Buff (tubulars tèxtils), Educa-Borrás (jocs de taula), Heraclio Fournier (naips)… El perfil inquiet de la marca també es deixa notar en treballs amb vocació innovadora: jocs per a mòbils, una web sobre les festes de Sant Fermí, una televisió en Internet, una col·lecció de salvapantalles i fons d’escriptori, un espot televisiu en 3D, una sèrie d’animació en projecte… La ment de la puça no descansa massa.

Pròxims Martes Emprendedor

Coneguts emprenedors visitaran el Centre Cultural Bancaixa per donar a conèixer la seua experiència en el camp de l’ emprenedorisme. Tots ells són exemple de com una bona idea pot desenvolupar-se i convertir-se en una empresa amb grans perspectives de futur.

Els conferenciants seran personalitats que tinguen relació directa amb el món de l’ emprenedorisme perquè hi han fet la seua forma de vida. María Calvo –Experta en Emprendimiento Social, exdirectora General d’ eBay i actual directora general d’Ashoka (Xarxa Mundial d’Emprenedors Socials)– serà la pròxima ponent. Seua serà la següent xarrada que també tindrà lloc al Centre Cultural Bancaixa de València el 3 de març, a les 19 hores, en la Sala Ausiàs March. El títol de la conferència serà “ El poder de los emprendedores sociales para impulsar cambios a gran escala ”.

Emprenedorisme en Bancaixa

Bancaixa és una entitat financera bolcada a facilitar als joves el seu futur. L’ emprenedorisme és un dels àmbits d’acció que l’Obra Social de Bancaixa prioritza. Fonamentalment es fomenten quatre línies d’acció:

Càtedres Joves Emprenedors Bancaixa. Bancaixa té en funcionament 33 càtedres en conveni amb diferents universitats espanyoles. L’objectiu de totes és donar les eines necessàries a tots els estudiants perquè desenvolupen les seues idees de negoci. A més, se’ls brinda assessorament i orientació. La finalitat última és que coneguen el món de l’ emprenedorisme i el contemplen com una eixida laboral apta.

Programa de formació Bancaixa. L’entitat financera organitza cursos online i presencials dirigits a emprenedors que vulguen posar en marxa nous projectes empresarials, bé en el camp de les noves tecnologies, bé en sectors tradicionals. El programa té un doble component: formació en matèries de gestió empresarial i tutoria individualitzada dels projectes de cada emprenedor. El programa no termina quan l’emprenedor acaba el seu projecte, sinó que se’n manté un seguiment continu per refermar la posada en marxa i la consolidació de l’empresa.

Solució Financera per a emprenedors. El major problema que té un jove emprenedor per al desenvolupament del seu projecte és obtindre recursos financers, per falta de garanties patrimonials o avals. Per això, Bancaixa, des del seu constant i decidit suport als joves, i amb la col·laboració de l’Obra Social Bancaixa, presenta la “Solució Financera per a Emprenedors”, dirigida a donar finançament als projectes factibles i innovadors d’estos joves.

La “Solució Financera per a Emprenedors” incorpora una important novetat: per a Bancaixa “el teu projecte és el teu aval, la teua garantia”.

Premi Bancaixa Joves Emprenedors. Bancaixa, amb l’objecte de contribuir al desenvolupament socioeconòmic de la seua zona d’actuació, potenciar l’esperit emprenedor, incentivar la innovació i diversificació, i donar suport a les iniciatives empresarials dels joves, convoca els Premis Bancaixa Joves Emprenedors. Enguany se celebra la XIV edició d’estos premis que pretenen premiar les bones idees, capacitat d’innovació i emprenedorisme. Dimarts que ve, 10 de febrer, es realitzarà l’acte de lliurament dels premis a les 40 empreses i projectes premiats. Serà al Centre Cultural Bancaixa a partir de les 17 hores. Els guanyadors comptaran amb un espai per exposar la seua empresa i atendran els mitjans de comunicació interessats. Estos premis que són els més importants d’Espanya en matèria d’ emprenedorisme, i també la convocatòria de la XV edició.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.