La Fundació Bancaixa presenta, a Alacant, l’exposició Hallo América!

La Fundació Bancaixa presenta l’exposició Hallo America! la qual es podrà visitar al Centre Cultural Bancaixa d’Alacant fins al pròxim 26 d’agost. La mostra, realitzada en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern, recull una selecció de 50 peces procedents dels fons artístics de l’IVAM, presentades per primera vegada al públic, i que analitzen la irrupció i el desenvolupament del mite dels Estats Units i la seua influència decisiva en el debat sobre la cultura visual contemporània. Hallo America! –quepren el seu títol d’una coberta dela revista Nueva Cultura de 1936– analitza el model de vida i la producció cultural dels Estats Units i com des de la seua conversió en potència mundial, a partir dela Segona Guerra Mundial, el país ha sigut objecte tant de fascinació com de rebuig entre els diferents estrats de la intel·lectualitat occidental. Postures contraposades que es plasmen en la selecció d’obres de l’exposició, conformada per pintura, fotomuntatges, fotografies, llibres, cartells,linogravats, litografies i una selecció d’anuncis publicitaris procedents de revistes americanes dels anys 50.

Un conjunt divers d’obres que reflecteixen el procés de creació de la iconografia de l’American way

oflife, generada a partir dels missatges que llançava la societat nord-americana en aquell moment:les seues cadenes de muntatge, els monumentals edificis, els automòbils Ford, els tractors i segadores, els apartaments lluminosos i airejats, els seus electrodomèstics, la noció de confort, etc.

Comissariada per Joan Ramon Escrivà, conservador de l’IVAM, la mostra permet acostar-se als treballs d’artistes de reconegut prestigi com Robert Frank, El Lissitzky,

Equipo Crónica, Anzo, Erró, Dorothea Lange, Josep Renau, Richard Hamilton, Lewis Hine, Krazansky,Walker Evans o John Baldessari, entre d’altres.

L’exposició, d’entrada gratuïta, pot ser visitada de dimarts a diumenge, de10 a14 i de17 a21 hores. Tota la informació sobre la mostra es pot consultar en la pàgina web de Fundació Bancaixa:

www.fundacionbancaja.es.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.