La Fundació La Fe i Bancaixa convoquen ajudes per a contractes de joves investigadors

La Fundació per a la Investigació de l’Hospital La Fe i Bancaixa han fet pública la convocatòria de 5 contractes per a la realització de projectes d’investigació en l’Hospital la Fe, dirigits a post-residents que hagen completat recentment el seu cicle formatiu en qualsevol hospital de la Comunitat Valenciana. Es tracta del quart any consecutiu que ambdues institucions, de manera conjunta, aposten per fomentar l’activitat investigadora dels joves especialistes sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Els projectes d’investigació, que hauran de realitzar-se a l’empara de “Grups Acreditats d’Investigació” de l’Hospital La Fe, pretenen impulsar la investigació en aspectes que ajuden a la millora assistencial en benefici dels pacients de la nostra Comunitat.

El director de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital la Fe, el Dr. José V. Castell, ha assegurat: “La formació de bons metges especialistes és un pilar bàsic de l’activitat d’un hospital universitari i docent com La Fe. Però volem avançar més, en el sentit de fer també d’ells professionals amb interés i voluntat de contribuir a l’avanç del coneixement en medicina. Per això, esta convocatòria constitueix una oportunitat única per a aquells joves especialistes amb inquietuds científiques, que volen també formar-se com a investigadors en medicina”.

A la convocatòria de 2009 podran optar aquells especialistes que hagen finalitzat la seua formació com a residents (MIR, FIR, BIR, QUIR) en 2008 o que acaben en 2009 en qualsevol hospital de la Comunitat Valenciana.

Els candidats interessats hauran d’elaborar un projecte d’investigació que serà avaluat per la Comissió d’Investigació de l’Hospital U. La Fe, i del qual es valorarà l’originalitat científica, el pla de treball i l’interés sanitari, a més del currículum acadèmic i professional del sol licitant.

Els candidats seleccionats podran gaudir fins a 3 anys de contracte per desenvolupar el seu projecte d’investigació, amb la possibilitat de realitzar una estada de 3 mesos en un centre d’investigació d’excel•lència a l’estranger.

L’Hospital La Fe pioner en la iniciativa

La present iniciativa de Contractes d’Investigació per a Post-Residents és la continuació d’un programa pioner posat en marxa per la Fundació per a la Investigació de l’Hospital U. La Fe fa nou anys i dirigit a facultatius especialistes la formació dels quals s’havia desenvolupat en el dit centre sanitari. Des de 2006, i gràcies a la col•laboració de Bancaixa, la convocatòria s’ha fet extensiva a especialistes que hagen completat la seua formació en qualsevol hospital de la Comunitat Valenciana. Des d’eixa mateixa data, i complementant el Programa de Cooperació Internacional de Bancaixa, hi ha el compromís que un dels contractes puga ser adjudicat a un jove especialista d’origen sud-americà.
Els treballs seleccionats en anteriors convocatòries han comprés diferents àrees d’investigació i temes científics amb indubtable interés clínic, com ara el trasplantament d’hepatocits, el rebuig cardíac, les bases genètiques de la malaltia mental, l’optimització del tractament en la leucèmia o l’estudi de factors mediambientals patogènics en la infància, entre altres.

D’esta manera, la Fundació La Fe i Bancaixa consoliden un any més la seua voluntat de col•laborar en favor del foment de la investigació biomèdica a la Comunitat Valenciana, possibilitant la integració de joves facultatius especialistes perquè també ells siguen protagonistes en l’aventura de l’avanç del coneixement mèdic.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.