Les obres de l’exposició Sorolla, Visió d’Espanya arriben a Madrid amb les màximes mesures de seguretat

Les obres de l’exposició Sorolla, Visió d’Espanya arriben hui a Madrid, on podran veure’s en la gran antològica sobre el pintor valencià que Bancaixa patrocina en el Museu del Prado. Per al trasllat dels 14 llenços, igual com en les anteriors itineràncies, Bancaixa ha pres les màximes mesures de seguretat.

En este sentit, els quadres viatgen sense ser desmuntats dels seus bastidors en caixes específiques que hi garanteixen la total protecció. A més, són transportats en camions equipats amb un modern sistema de control i seguiment per GPS, que permet visualitzar la posició exacta i la velocitat dels vehicles. D’altra banda, durant tot el trajecte els quadres van escortats per la Policia Nacional.

Els treballs de desembalatge de les 14 peces es realitzaran a partir de demà, ja que les obres han de romandre un temps en la seua nova ubicació aclimatant-se a les noves condicions de temperatura abans del muntatge per a la inauguració de l’antològica de Sorolla el pròxim 26 de maig.

Un recorregut per les obres més emblemàtiques de Joaquim Sorolla

Gràcies al patrocini i al decisiu suport de Bancaixa, el Museu del Prado oferirà al públic l’extraordinària oportunitat de contemplar reunides al voltant d’un centenar de pintures de Sorolla. En l’exposició s’exhibirà una selecció de llenços que suposen el recorregut més ambiciós traçat fins ara sobre el millor de la producció de l’artista i que inclourà totes les obres mestres de Sorolla i aquelles que més fama li van donar, entre les quals es troben els monumentals panells de la Visió d’Espanya, pintats per encàrrec de la Hispanic Society of Amèrica de Nova York, i que per primera vegada i de manera excepcional Bancaixa, en col·laboració amb la Hispanic, ha portat a Espanya per a la seua exhibició itinerant durant dos anys.

L’aportació de Bancaixa a l’antològica del pintor valencià del Museu del Prado es completa amb l’obra ¡Triste Herencia!, de la seua col·lecció pictòrica, obra que va ser traslladada a Madrid el mes passat. Al terme d’esta exposició el pròxim setembre, ¡Triste Herencia!, junt amb les obres de Visió d’Espanya, i altres 20 obres del pintor propietat de la Hispanic, es portaran a València per ser exposades al Centre Cultural Bancaixa abans de la seua tornada a Nova York.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.