Activitat

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Data
3 Desembre 2020
Centre
Fundació Bancaixa
Plaça de Tetuan, 23,València (Valencia)

Fundació Bancaixa i Bankia se sumen a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre, amb una acció de sensibilització centrada en l’art com a vehicle d’integració social del col·lectiu. L’acció té com a base els tallers didàctics dirigits a persones amb diversitat funcional que la Fundació Bancaixa i Bankia desenvolupa vinculats amb l’exposició d’Antonio López, que ofereix fins al 21 de gener una completa retrospectiva de la pintura, el dibuix i l’escultura de l’artista des dels anys 50 fins a l’actualitat.

Els tallers es dirigeixen a persones amb qualsevol mena de discapacitat i tenen com a objectius concrets potenciar l’autoestima, la creativitat, la psicomotricitat fina i, en definitiva, millorar la qualitat de vida d’este col·lectiu a través de l’art, utilitzant tècniques i materials adaptats. En el taller vinculat a Antonio López, els participants treballen amb una de les temàtiques presents en l’obra del pintor, les flors. Escenes que recreen diferents moments de la vida de les flors, creant una analogia amb l’esdevenir de la vida. Per este taller, que es va posar en marxa al setembre, ja han passat més de 150 persones i més de 200 ho faran en les pròximes setmanes en un any marcat per les restriccions i les mesures de seguretat que exigeix la pandèmia sanitària de la Covid19.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Fundació Bancaixa llança un vídeo en el seu web i xarxes socials, també de Bankia, sobre estet taller. Una acció de sensibilització sobre el paper que juga l’art com a eina de dinamització i integració sociocultural i que permet veure les creacions de les persones que realitzen l’activitat.

‘Assistir a estos tallers és sinònim de festa per als nostres xics i xiques. Són moltes les paraules que podien definir el que ens aporten els tallers: integració, expressió creativa, potenciació de l’autonomia, desenvolupament de la imaginació, esforç reconegut… Tot embolicat en un entorn adequat i un tracte d’afecte, respecte i reconeixement, dirigit per grans professionals i excel·lents persones. Cada taller és especial i diferent, sempre ens sorprenen amb idees i treballs frescos, nous i adaptats als nostres xics. L’art forma part de les nostres vides, de dins cap a fora i de fora cap a dins.’, afirmen Concha Ortiz i Marina García, del taller creatiu del Centre de Dia El Cabanyal de Creu Roja per a persones amb paràlisi cerebral.

Els tallers per a persones amb diversitat funcional de Fundació Bancaixa han permés, en els últims cinc anys, acostar l’art d’artistes com Sorolla, Picasso, Equip Crònica, Julian Opie, Manolo Valdés, Andreu Alfaro, Julio Romero de Torres o Soledad Sevilla a prop de 9.000 persones.

Bankia ha col·laborat amb Fundació Bancaixa en les tres últimes edicions d’aquesta iniciativa, com a part del seu acord anual amb Fundació Bancaixa pel qual secunda enguany amb 800.000 euros projectes d’acció social i medi ambient a Alacant, Castelló i València.

Vídeos

Per favor, accepte les cookies d' estadístiques, màrqueting per a veure este element.
Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.