Bancaixa i CeiMigra impulsen la integració social i inserció laboral dels immigrants

El president de Bancaixa, José Luis Olivas, i el president del Patronat del Centre d’Estudis per a la integració social i formació d’immigrants, Fundació de la Comunitat Valenciana (CeiMigra), Rafael Blasco, han firmat un conveni de col·laboració pel qual ambdues institucions col·laboraran en la posada en marxa d’un programa d’activitats dirigides a promoure la integració social i inserció laboral dels immigrants.

L’aportació de Bancaixa al conveni és de 500.000 euros i el programa d’activitats comprén les següents àrees d’actuació:

· Servici d’informació i assessorament a immigrants en assumptes laborals i de seguretat social, estrangeria i educació, família, projectes empresarials i auto ocupació, projectes de cooperació, codesenvolupament i associacionisme.

· Les publicacions de l’Observatori Valencià de les Migracions, entre les quals destaquen sis quaderns “Mirades sobre la Immigració”, i també la convocatòria pública per a la promoció de la investigació en l’àmbit de les migracions.

· Formació per a la integració social i la inserció laboral per mitjà de cursos, tallers, jornades i seminaris dirigits a proporcionar a les persones immigrants les habilitats socials que faciliten la seua integració efectiva i la qualificació professional necessària per exercir una ocupació concreta i adequada a les necessitats del mercat de treball a la Comunitat Valenciana.

· Itineraris personalitzats per a la cerca d’ocupació, intermediació laboral amb empreses i 12 tallers d’introducció a l’auto ocupació, cerca activa, habilitats socials i introducció a drets i obligacions.

· Promoció del lideratge comunitari amb la coordinació i gestió d’una xarxa de residències d’estudiants tant a la Comunitat Valenciana com en els països d’origen de les migracions.

La col·laboració entre Bancaixa i CeiMigra respon a l’objectiu de l’Obra Social de l’Entitat per al desenvolupament d’accions que promoguen la solidaritat amb la població immigrant i la cooperació entre els pobles i les cultures. En este sentit, destaca la participació dels treballadors de Bancaixa en diverses accions de voluntariat corporatiu en col·laboració amb CeiMigra.

Contacte

Premsa Fundació Bancaixa
96 064 58 46
email

comunicacion@fundacionbancaja.es

Si vols estar a l’última inscriu-te a la nostra newsletter.